Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Vikend na prometnicama: Zbog brzine i alkohola završio u ogradi

ilustracija_policija_Foto: Studio M

Foto: Studio M

Proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se pet prometnih nesreća, od čega dvije s lakše ozlijeđenim osobama. Od sudionika nesreća pod utjecajem alkohola vozio je jedan vozač, a kod pješaka starosti 48-godina utvrđena je najveća koncentracija od 2,03 promila.

U petak oko 22 sata u Donjem Kraljevcu u Murskoj ulici 30-godišnjak vozio je s 1,47 promila alkohol u krvi i neprilagođenom brzinom zbog čega je prvo sišao van kolnika u desno, a u povratku na kolnik vozilom sletio u lijevo u betonsku ogradu. Vozač je vozilom hitne pomoći prevezen u čakovečku bolnicu, a težina ozljeda za sad nije poznata. (foto)

Iste večeri u Čakovcu 38-godišnjakinja vozilom se uključivala u promet na Zrinsko-frankopanskoj ulici, a nakon promjene trake u nju je udarilo vozilo kojim je neprilagođenom brzinom upravljao 22-godišnjak.

Uslijed udara prvi osobni automobil je sišao izvan kolnika na travnatu površinu, dok se je drugi automobil prevrnuo i strugao po kolniku, stoji u policijskom priopćenju. Vozačica je lakše ozlijeđena, a oba vozača bit će prekršajno sankcionirana.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se sedam prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama. U kontroli prometa policija je utvrdila 173 prekršaja – 102 brzina,devet alkohol i odbijanje alkotestiranja.

U petak oko 17 sati u Vidovcu je 18-godišnjakinja skrivila nesreću u kojoj je ozlijeđena i jednogodišnje dijete. U ulici Stjepana Radića zbog nedržanja razmaka u vožnji u slijedu udarila je u stražnji dio vozila 31-godišnjaka koji je smanjivao brzinu kretanja zbog zaustavljenog vozila ispred, a kako bi isto izbjegao naglo je skrenuo u desno, ali je  18-godišnjakinja nakon sudara u lijevu prometnu traku te nastavila vožnju ravno i udarila u bočni dio zaustavljenog vozila kojim je upravljao 58-godišnjak. U sudaru su ozlijeđeni vozačica i 23-godišnja putnica te 31-godišnji vozač i iz njegovog vozila putnica starosti 27 i jednogodišnje dijete.

Jučer prijepodne u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu 77-godišnjakinja vozilom je u raskrižju Zagrebačke i Prešernove ulice udarila u 70-godišnjakinju na biciklu.

Kod Ščepanja jučer oko 21 sat 39-godišnjak vozio je moped s 0,81 promila, prije stjecanja prava na upravljanje te neprilagođenom brzinom zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom i sletio s ceste u drvo. Pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a težina ozljeda nije poznata.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.