STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Vikend na prometnicama: S 3,28 promila srušio biciklisticu

Foto: Studio M

Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se pet prometnih nesreća, a lakše je ozlijeđena jedna vozačica automobila.

Od sudionika prometnih nesreća, pod utjecajem alkohola bio je 45-godišnjak koji je u nedjelju skrivio nesreću u Prekopi.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se devet prometnih nesreća, od kojih pet s ozlijeđenim osobama. U kontroli prometa policija je utvrdila 186 prekršaja. Najveća količina alkohola iznosila je 2,29 promila, a najviša utvrđena brzina 115 km/h.

U petak prijepodne u Beletincu ozlijeđen je 21-godišnji vozač. On je zbog neprilagođene brzine vozilom sletio s ceste i udario u betonski stup. Medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj bolnici.

U petak oko 18 sati u Gornjoj Višnjici pri slijetanju vozila i udara u most i dvorišnu ogradu ozlijeđen je 46-godišnjak. Vozio je automobil s 2,72 promila alkohola u krvi i neprilagođenom brzinom. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj bolnici.

U subotu u 19.45 sati u Vrtnoj ulici u Gornjem Vratnu 33-godišnjakinja dolaskom do raskrižja nije propustila 11-godišnje dijete na biciklu. Zbog toga je prednjim dijelom automobila udarila je u bicikl pri čemu je dijete palo na kolnik te je ozlijeđeno. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj bolnici.

U subotu oko 15:40 sati u Jalkovcu  29-godišnjak je vozio automobil s 3.28 promila alkohola u krvi. Prilikom pretjecanja retrovizorom je udario bicikl kojim je u istom smjeru upravljala 34-godišnjakinja. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj bolnici.

Jučer popodne u Kameničkom Podgorju 19-godišnjak je neregistriranim mopedom vozio nerazvrstanom cestom te udario u prednju stranu traktora. Pri padu na kolnik je ozlijeđen, a medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj bolnici.

Prekršaji u prometu

U petak oko podneva u Koprivničkoj ulici u Ludbregu policijski službenici su zaustavili automobil kojim je vozio 80-godišnjak. Vozio je pod utjecajem alkohola od 0,91 promil i u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Utvrđeno je i da se radi o recidivistu. U posljednje tri godine četiri puta je pravomoćno kažnjavan zbog istih prekršaja. Priveden je u policiju i smješten do otrježnjenja. Nakon saslušanja sutkinja ga je pustila na slobodu.

 

U petak oko 20 sati u ulici Miroslava Krleže u Varaždinu policija je zaustavila 25-godišnjaka koji je vozio moped s 1.07 promila alkohola u krvi i bez zaštitne kacige. Priveden je u policiju i smješten do otrježnjenja.

Jučer u 14 sati u Međimurskoj ulici u Varaždinu policijski policija je zaustavila automobil, a 71-godišnji vozač napuhao je 1,64 promila. Priveden je u policiju i smješten do otrježnjenja.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.