Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Vikend na prometnicama: S 2,49 promila i nikad registriranim motociklom s bježao od policije

Policija, ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se četiri prometne nesreće, a ozlijeđenih nije bilo.

Od sudionika nesreća, jedan je vozač, 31-godišnjak bio u alkoholiziranom stanju. Napuhao je 2,4 promila, a skrivio je prometnu nesreću u Savskoj Vesi u subotu u večernjim satima.

Policijski službenici svih policijskih postaja PUM u petak su od 15 do 23 sata proveli akciju Nadzor vozača mopeda i motocikla i utvrdili su ukupno 29 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Oko 20 sati u Goričanu u Školskoj ulici policija je zaustavila vozača neregistriranog motocikla Suzuki 750, a koji prethodno nije postupio po znakovima i naredbama policijskih službenika. Vozač (41) nije imao dokumente kojima bi se mogao provjeriti njegov identitet te je priveden u policijsku postaju, a utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola od 2,49 promila.

Vozač nije posjedovao ni dokumentaciju za motocikl te se nije želio izjasniti o vlasniku, a provjerom je utvrđeno kako motocikl nije u evidenciji registracije vozila MUP-a zbog čega je privremeno oduzet.

Okrivljeni 41-godišnjak zbog počinjenja nekoliko prekršaja kažnjen je izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 20.500 kuna i oduzimanje vozačke do 6 mjeseci.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodile su se tri prometne nesreće. U kontroli prometa utvrđena su 202 prekršaja – 132 brzina, 12 alkohol i odbijanje alkotestiranja.

Noćas, oko 50 minuta iza ponoći, u Međimurskoj ulici u Varaždinu policija je zaustavila automobil, a utvrđeno je da 37-godišnji vozač ne posjeduje odgovarajuću vozačku dozvolu. Utvrdili su i da je istekla valjanost prometne dozvole vozila te da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja. Vozač je uhićen i priveden u policiju, a od njega je privremeno oduzeto vozilo do donošenja odluke nadležnog suda.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne do 20 700 kuna i kazne zatvora u trajanju do 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i određivanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.