STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Vikend na prometnicama: Pijani vozač (70) u rotoru ‘pokupio’ prometni znak pa pobjegao

Foto: Studio M
Na međimurskim prometnicama dogodile su se četiri prometne nesreće, a lakše je ozlijeđen jedan vozač. Dva su vozača bila pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija izmjerena je kod 70-godišnjaka od 1,44 promila. On je u subotu oko 19:50 sati u Čakovcu u kružnom toku kod Zrinsko-Frankopanske i Vukovarska ulice zbog neprilagođene brzine sišao na pješački otok i udario u prometni znak nakon čega je napustio mjesto događaja. Vozača je policija pronašla kod kuće.

U petak oko 16:10 sati u Prelogu na raskrižju Ulice Zrinskih 22-godišnjakinja iz Donje Dubrave prilikom skretanja nije propustila teretno vozilo 61-godišnjaka s područja općine Mala Subotica koji je vozio pod utjecajem alkohola od 1,17 promila. Na sreću, u sudaru nije bilo ozlijeđenih.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se šest prometnih nesreća.

U petak oko 8.50 sati na raskrižju Ferdinanda Konščaka i Ruđera Boškovića u Varaždinu 85-godišnjak je automobilom pri skretanju udario u bočni dio bicikla koji je gurala 58-godišnjakinja i prelazila kolnik van pješačkog prijelaza. Ženi je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj bolnici, a ozljede za sad nisu okvalificirane.

U nedjelju oko 13 sati u Donjem Makojišću na makadamskom putu 34-godišnjak je vozio je s 2.64 promila alkohola u krvi te u jednom trenutku prešao na suprotnu stranu puta i udario u automobil 33-godišnjakinje. U sudaru su ozlijeđeni putnici iz vozila vozačice starosti 51 i 7 godina, dijete je prevezeno u bolnicu, a vozača je policija privela do otriježnjena.

Policija je utvrdila ukupno 129 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a 53 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom. Najviša brzina iznosila je 110 km/h, a najveća koncentracija alkohola 2.39 promila.

U subotu u 23.10 sati u Ludbregu je zaustavljeno osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.39 g/kg upravljao 41-godišnjak.

U subotu oko 22.50 sati u Poljancu je zaustavljeno osobno vozilo kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1.44 g/kg upravljao 35-godišnjak.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More