STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Vikend na prometnicama: Mladić (28) na nizbrdici pao s bicikla, u vožnji koristio i mobitel

Proteklog vikenda na našim prometnicama dogodile su se dvije prometne nesreće, izvijestila je Policijska uprava međimurska.

U subotu oko 14,20 sati u Lopatincu u Ulici Ivana Gorana Kovačića ozlijeđen je 28-godišnjak. On je zbog neprilagođene brzine na nizbrdici i zavoju pao s bicikla, a u vožnji je koristio i mobitel. Vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, a težina ozljeda za sad nije poznata.

Policija podsjećaj da se i na vozače bicikla primjenjuje odredba koja za vrijeme vožnje zabranjuje uporabu mobitela, odnosno drugog uređaja na način koji bi umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja tim vozilom. U suprotnom riskirate novčanu kaznu od 1000 kuna.

Varaždinska policija javlja da su proteklog vikenda evidentirali 15 prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama.

U subotu oko 19.25 sati u Novoj Vesi Petrijanečkoj 40-godišnji vozač automobilom je zbog neprilagđene brzine sletio u zemljani nasip. Ozlijeđeni su vozač i 15-godišnja suputnica.

U nedjelju oko 20 sati u Lužanu Biškupečkom ozlijeđen je 40-godišnji vozač nakon što je automobilom sišao van kolinika pa udario u cestovni jarak i betonski most.

Iste večeri oko 22.30 sati u Nedeljancu 53-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,90 promila automobilom  izazvao frontalni sudar s teretnim voziom 31-godišnjeg vozača. U trenutku sudara u automobil je udarilo tereno vozilo kojima je neprilagođenom brzinom vozio 35-godišnjak. Ozlijeđeni su vozač automobila i 35-godišnji teretnog vozila. Medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj Općoj bolnici.

U nedjelju u Ludbregu oko pola sata policijsku službenici su zaustavili automobil 39-godišnjeg vozača koji je napuhao 2.23 promila. Priveden je u policijsku postaju do otrježnjenja.

Varaždinska policija te je noći provela operativnu akciju Alkhol. Kontrolirali su 85 vozača, od koji je 17 vozilo pod utjecajem alkohola. Najvišu koncentraciju imao je spomenuti 39-godišnjak. Jedan je vozač iz Druškovca prigodno nagrađen jer nije bio u prekršaju, a ni posljednjih 10 godina nije evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More