STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Vikend na prometnicama: Lakše ozlijeđena dva vozača i pješakinja

Foto: Studio M

Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se četiri prometne nesreće, a lakše su ozlijeđeni vozači starosti 20 i 41 godine te pješakinja starosti 51 godinu.

Jedan je vozač u alkoholiziranom stanju skrivio prometnu nesreću s ozlijeđenima, u petak oko 20:40 sati između Sivice i Podturna 29-godišnjak bio je pod utjecajem alkohola od 1,95 promila.

Policija je u subotu od 18 sati do ponoći provela aktivnosti iz akcije “Četiri ubojice u prometu”. Zaustavili su pet vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola, a trojica su napuhala iznad 1,5 promila. Utvrđena su četiri prekršaja prekoračenja brzine kretanja u naselju, a dva izvan naselja, jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava te šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća koncentracija alkohola od 1,92 promila utvrđena je u Čakovcu kod 24-godišnjeg vozača automobila.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 11 prometnih nesreća, a jedna s ozlijeđenom osobom.

U kontroli prometa policija je utvrdila ukupno 108 prekršaja – 38 brzina, 19 alkohol i odbijanje alkotestiranja, 14 nekorištenje pojasa-korištenje mobitela.

U subotu oko 17.25 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu 37-godišnjak vozio je automobil s 1,42 promila alkohola u krvi. U jednom trenutku skrenuo je u desno na biciklističku traku gdje je udario u stražnji dio bicikla kojim je vozila 83-godišnjakinja. Pri padu na kolnik žena je ozlijeđena, a medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

U subotu u 20.45 sati u Hrženici, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 24-godišnjak. Utvrdili su da vozi bez prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1.93 promila te da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja. Priveden je u policiju, a nakon saslušanja sutkinja Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu pustila ga je na slobodu.

U subotu u 23.45 sati u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 23-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.14 promila. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv osumnjičenog podnesen je Prekršajni nalog.

U nedjelju oko 19.35 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 41-godišnjak. Utvrdili su da vozi prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.92 promila. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv osumnjičenog podnesen je Optužni prijedlog.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.