Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Vikend na prometnicama: Dvije prometne nesreće, ozlijeđena jedna osoba

ilustracija_policija (Foto: Studio M)

Foto: Studio M

Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se dvije prometne nesreće, a jedna je osoba ozlijeđena.

U subotu oko 13:50 sati u Čakovcu na raskrižju ulica Putjane, Kalničke i Elizabete i Geze Legenstein vozačica (45) nije propustila sva vozila te je udarila u automobil, a u sudaru je ozlijeđena 26-godišnja putnica s područja Nedelišća.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 12 prometnih nesreća, od kojih pet s ozlijeđenima.

Policija je utvrdila 158 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 51 vožnje nepropisnom brzinom, pri čemu je najviša iznosila je 84 km/h te 13 vozača pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija bila je 2,33 promila.

U subotu oko 23.40 sati u Ludbregu 25-godišnjak je pokušao pobjeći kada su ga policijski službenici pokušali zaustavili službenim vozilom pomoću zvučnih i svjetlosnih signala te stop palicom. Napuhao je 1,05 promila te je priveden u policijsku postaju.

U petak oko 10.20 sati u Vinogradima Ludbreškima u slijetanju voziilom s ceste, udara u zemljani nasip te prevrtanja na bok, ozlijeđen je 71-godišnji vozač. Istog dana u Varaždinu 53-godišnji vozač je u raskrižju ulica Trenkove i Ognjena Price automobilom udario u 66-godišnjaka na biciklu. U Podevčevu je ozljeđena 55-godišnja vozačica. Izgubila je nadzor nad vozilom te sletjela u cestovni jarak gdje je vozilo udarilo u betonski propust nakon čega se prevrnulo. Vozačica je prevezena u Opću bolnicu Varaždin.

U subotu oko 21.50 sati u raskrižju Dravske i Varaždinske ulice 30-godišnjak je vozio s 1,24 promila alkohola u krvi te nije popustio automobil koji je uslijed udara udario u prometni znak i dvorišnu ogradu te je vozač ozlijeđen. Ozlijeđen je 40-godišnji vozač.

U nedjelju oko 17.30 sati u Donjem Vratnu nepoznati vozač iz za sad neutvrđenih razloga mopedom je udario u 10-godišnjeg dječaka te se udaljio s mjesta događaja, a da mu nije pružio pomoć niti o događaju obavijestio policiju. Ozlijeđenog dječaka roditelji su prevezli u Opću bolnicu Varaždin, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane. Policija je u potrazi za vozačem.

Službenici PUM u subotu su od 14 do 22 sata prveli akciju Četiri ubojice u prometu.

Najveća koncentracija alkohola od 1,41 promila, utvrđena je u 19:45 sati u Pleškovcu, kod vozača automobila rođenog 1953. godine s područja općine Podturen. Najveća brzina u naseljenom mjestu od 82 km/h utvrđena je u 20:05 sati u Nedelišću kod vozača osobnog automobila rođenog 1970. godine s područja grada Čakovca. Tijekom akcije utvrđen je ukupno 41 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.