STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Vikend na prometnicama: 23-godišnjak završio u zatvoru, 66-godišnjak vozio s 1,81 promil

Foto: Studio M
Na međimurskim prometnicama proteklog vikenda dogodile su se tri prometne nesreće, pri čemu su dva vozača lakše ozlijeđena.

U nedjelju u Peklenici u Čakovečkoj ulici policija je u nadzoru prometa zaustavila automobil kojim je vozio 23-godišnjak s područja općine Vratišinec. Utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola od 1,30 promila kao i bez položenog vozačkog ispita te pod izrečenom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima. Uhićen je i priveden u policiju, a sudac mu je odredio zatvor u trajanju do 10 dana.

Akciju ‘Četiri ubojice u prometu’ policija je provela u subotu od 16 sati do ponoći.

Jedan je vozač bio pod utjecajem alkohola, 66-godišnjak je napuhao 1,81 promil, a zaustavljen je između Peklenice i Murskog Središća. Zabilježen je jedan prekršaj prekoračenja brzine kretanja u naselju te četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Ukupno je utvrđeno 18 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, pri čemu dvije s ozlijeđenim osobama.

Policija je u kontroli prometa utvrdila ukupno 138 prekršaja, a njih najviše 36 odnosilo se na alkohol i odbijanje alkotestiranja, a 34 na brzinu. Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 2.93 promila, dok je najviša utvrđena nepropisna brzina iznosila 97 km/h.

U subotu prijepodne na D-24 u Boričevcu Topličkom 52-godišnjak vozio je teretno vozilo neprilagođenom brzinom zbog čega je došlo do zanošenja skupa vozila i prevrtanja. Vozač je ozlijeđen, a medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju oko 12.20 sati u Slanju 29-godišnjak vozio je automobil s 1,21 promil alkohola, a nakon što je vozilo zahvatila cestovna bankina, udarilo je u prometni znak i betonski most nakon čega se prevrnulo. Vozač je ozlijeđen, a medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U subotu u 23.50 sati u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu, policija je zaustavila automobil kojim je upravljao 54-godišnjak. Utvrđeno je da vozi s 1.30 promila alkohola u krvi i da je višestruki počinitelj istovrsnih prekršaja. Priveden je, a prekršajni sudac ga je nakon saslušanja pustio na slobodu.

U nedjelju u 00.35 sati u Ulici kralja Tomislava u Hrašćici policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su moped kojim je upravljao 27-godišnjak. Provjerom je utvrđeno da mopedom vozi s od 1.61 promil alkohola u krvi i da je višestruki počinitelj istovrsnih prekršaja. Priveden je, a prekršajni sudac ga je nakon saslušanja pustio na slobodu.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More