Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Vikend na cestama: Vožnja s 3,13 promila alkohola u krvi, kroz naselje i sa 108 km/h

ilustracija_policija (Foto: Studio M)

Foto: Studio M

Proteklog vikenda na prometnicama Međimurske županije dogodile su se tri prometne nesreće, a ozlijeđenih nije bilo.

Jedan vozač bio je pod utjecajem alkohola. 47-godišnjak s područja općine Selnica u količini od 2,63 promila. Sudjelovao je u prometnoj nesreći u subotu oko 22 sata u Dragoslavcu.

Mobilni tim Policijske uprave međimurske u subotu je proveo operativnu akciju „Četiri ubojice u prometu“. Utvrđeno je 38 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Od čega: 20 vozača nije koristilo sigurnosni pojas, po dva vozača bila su pod utjecajem alkohola i koristila su mobitel za vrijeme vožnje, a jedan je vozio nepropisnom brzinom.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 12 prometnih nesreća, od čega šest s ozlijeđenim osobama. U kontroli prometa utvrđena su 232 prekršaja – 121 brzina, 34 alkohol i odbijanje alkotestiranja.

Najviša koncentracija alkohola iznosi 3.13 promila, a najviša utvrđena nepropisna brzina 110 km/h.

U petak oko 19.25 sati na županijskoj cesti u Donjoj Voći 42-godišnjak je automobilom naletio na dijete koje je pretrčavalo kolnik. Dječaku je pomoć pružena u varaždinskoj bolnici, a ozljede za sad nisu okvalificirane.

U petak oko 17 sati u Črncu Biškupečkom 24-godišnjakinja je prednjim djelom vozila udarila je u dječaka starosti devet godina koji je neoprezno pretrčavao kolnik. Medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Općoj bolnici, a težina ozljeda nije poznata.

U subotu oko 1.25 sati u Gospodarskoj ulici u Varaždinu u prometnoj nesreći ozlijeđene su četiri osobe. 38-godišnjak vozio je s 1 promil alkohola u krvi te na sredini nadvožnjaka udario u automobil iz suprotnog smjera kojim je vozio 23-godišnjak. Ozlijeđena su oba vozača i dva putnika. Medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj bolnici.

U subotu oko 11.35 sati u Merlićevoj ulici u Varaždinu 34-godišnjak zbog neprilagođene brzine naletio je na zaustavljeno vozilo u koloni, a u sudaru je ozlijeđen jedan suputnik.

U subotu oko 17.15 sati kod Možđencu ozlijeđen je 34-godišnji motociklist koji je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik. Medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj bolnici.

Jučer oko 20.40 sati kod mjesta Paka ozlijeđen je 25-godišnji vozač koji je automobilom udario u prometni znak nakon čega se vozilo zaustavilo u cestovnom jarku. Medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj bolnici.

Prekršaji u prometu

U petak u 23.20 sati u Lužanu Biškupečkom policija je presretačem zaustavila 22-godišnjaka koji je vozio 108 km/h u naseljenom mjestu, a bio je i pod utjecajem alkohola od 0.58 promila. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 12000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije 2 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu u ponoć u ulici Ivana Mažuranića u Lepoglavi policija je zaustavila automobil 52-godišnjeg vozača koji je bio pod utjecajem alkohola od 3,13 promila. Priveden je u Policijsku postaju Ivanec i zadržan do otriježnjena. Protiv njega podnesen je Optužni prijedlog.

U subotu u 19.07 sati na županijskoj cesti između Luke Ludbreške i Svetog Đurđa policija je zaustavila moped 42-godišnji vozača koji je napuhao 1,77 promila. Priveden je u policiju i zadržan do otriježnjena. Protiv njega podnesen je Optužni prijedlog.

U subotu u 12.30 sati u Apatiji 42-godišnjak je vozio automobil s 1,69 promila alkohola krvi. Priveden u Policijsku postaju Ludbreg do otriježnjena te je zaradio Optužni prijedlog.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.