STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Vikend na cestama: U prometnim nesrećama ozlijeđeni vozačica i dvoje djece

Foto: Studio M

Proteklog vikenda dogodile su se dvije prometne nesreće, a lakše su ozlijeđeni vozačica i dvoje djece.

Prisutnost alkohola utvrđena je kod vozača automobila rođenog 1959. godine iz Donjeg Vidovca u količini od 0,66 promila. Sudjelovao je u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama u petak oko 15,10 sati na raskrižju na čakovečko južnoj obilaznici.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se devet prometnih nesreća, među kojima pet s ozlijeđenim osobama.

Utvrđena su 103 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 10 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a 50 vožnje nepropisnom brzinom. Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 2.35 promila. Utvrđena je kod 47-godišnjeg vozača koji je zaustavljen u nedjelju oko 1 sat u Ludbregu. Najviša utvrđena nepropisna brzina iznosila je 114 km/h.

U petak oko 15.15 sati između Jalžabeta i Šemovca, na prijelazu ceste preko željezničke pruge ozlijeđen je 57-godišnjak. Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge koji nije označen nije se zaustavio zbog čega je na njega naletio putnički vlak. Automobil je od siline udara odbačen na zelenu površinu. Vozač je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, a težina ozljeda nije poznata.

U petak oko 18.40 sati u Bedencu pri padu s motocikla ozlijeđen je 21-godišnjak. Bio je pod utjecajem alkohola od 0.68 promila te nije imao vozačaku dozvolu. Nije imao ni zaštitnu kacigu, a motocikl je bio neregistriran i neosiguran.

U subotu oko 11.20 sati kod Druškovca u prometnoj nesreći ozlijeđen je 55-godišnji vozač. Vozio je automobil s 2.29 promila te sletio u cetovni jarak gdje je kotačem udario u betonsku cijev prilazne makadamske ceste te se vozilo prevrnulo na bok.

U nedjelju oko 1.50 sati u ulici Ivana Gorana Kovačića u Ivancu, pri padu s motora ozlijeđeni su 29-godišnji vozač motocikla i 27-godišnja putnica. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 0,66 promila, a motociklom kojem je isteklo važenje prometne dozvole.

U nedjelju oko 11 sati na lokalnoj cesti kod Županca ozlijeđen je 36-godišnji vozač automobila koji je zbog neprilagođene bzrine sletio s ceste gdje je vozilo udarilo u stablo.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More