Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Vikend na cestama: U D. Kraljevcu vozač (67) napuhao 2,53 promila

Policija, ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Proteklog vikenda na međimurskim cestama dogodilo se sedam prometnih nesreća, od kojih jedna s ozlijeđenima, dok su dva vozača bila pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 28-godišnjeg vozača automobila od 1,64 promila. On je u petak oko ponoći u Mačkovcu zbog alkohola i neprilagođene brzine pri izlasku iz zavoja sletio s ceste u parkirani automobil, a od siline udara oba su automobila odbačena u dvorišne ograde. Vozač je uhićen.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kažnjen je s 1.580 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca

Minule subote od 15 do 23 sata policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su aktivnosti iz akcije Alkohol. Utvrdili su ukupno 19 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega je pet vozača bilo pod utjecajem alkohola. Kod po dvoje vozača zabilježena je koncentracija alkohola od 1 do 1,5 promila te iznad 1,5 promila, a jedan je napuhao do 0,5 promila.

Od ostalih prekršaja izdvaja se jedno odbijanje vađenja krvi i urina na prisutnost droga u organizmu.

Najveća koncentracija alkohola od 2,53 promila utvrđena je u 18 sati u Donjem Kraljevcu, Grobljanskoj ulici, kod 67-godišnjeg vozača automobila.

Na varaždinskim cestama dogodila se jedna prometna nesreća, a ozlijeđenih nije bilo.

U pojačanom nadzoru prometa policija je utvrdila 339 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Od toga 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, jedan je vozač odbio testiranje drogu, a 87 je vozilo nepropisnom brzinom.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 3.33 promila. Utvrđena je u subotu oko 22:30 u Jerovcu kod 18-godišnjeg vozača koji nema ni vozačku dozvolu. Priveden je u Policijsku postaju Ivanec i zadržan do otrježnjenja.

Ludbreška policija u nedjelju je privela 28-godišnjeg vozača. Zaustavljen je oko 10:30 u Dravskoj ulici u Velikom Bukovcu bio je pod utjecajem alkohola od 1,67 promila, za vrijeme vožnje koristio je mobitel, nije imao ni prometnu dozvolu vozila. S obzirom na to da je višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je bit će priveden pred suca Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu. Privremeno mu je oduzeto vozilo kojim je upravljao.

U subotu oko 0.15 sati u Zagorskoj ulici u Ludbregu policijski službenici Policijske postaje Ludbreg uočili su osobno vozilo koje se kretalo bez upaljenih svjetala. Po zaustavljaju istog, utvrdili su da njime prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1.52 promila te u krivom smjeru upravlja 19-godišnjak, dok je kao putnik u vozilu bio 15-godišnji maloljetnik.

Uhićeni su i privedeni na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je dvojac najprije ukrao automobil koji su ostavili na cesti, a zatim su ukrali i drugi u kojem ih je i zaustavila policija. Oba su vozila u vlasništvu 40-godišnjaka i bila su parkirana ispred njegove kuće, nezaključana i s ostavljenim ključevima.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju dvojica počinitelja su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.