Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Vikend na cestama: Sedam prometnih nesreća, 40-godišnjak vozio s 2,05 promila

ilustracija_policija (Foto: Studio M)
Policijska uprava međimurska proteklog vikenda na svojim je prometnicama evidentirala sedam prometnih nesreća te nema informacija o ozlijeđenima.

Dva su vozača bila pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 1.34 promila utvrđena je kod 42-godišnjeg vozača automobila.

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju proveli su akciju „Alkohol“. Utvrđeno je 16 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega su pet vozača bila pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija od 2,05 promila utvrđena je u Gornjem Kuršancu kod 40-godišnjeg vozača automobila.

Na varaždinskim prometnicama dogodilo se 18 prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama, izvijestila je Policijska uprava varaždinska.

U pojačanom nadzoru prometa utvrđeno je ukupno 113 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Od toga po osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i nepropisnom brzinom.

Dva va su vozača odbila alkotestiranje.

U petak oko 12.50 sati u Svibovcu Podravskom, policijski su službenici zaustavili su automobil 58-godišnjeg vozača koji je bio vidno alkoholiziran. Odbio je alkotestiranje pa priveden je u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Od prometnih nesreća s ozlijeđenima izdvaja se sudar tri teretna vozila u petak oko 9 sati na jugozapadnoj obilaznici grada Varaždina. Ozlijeđene su tri osobe.

Istog dana oko 16 sati u Varaždinu u lančanom sudaru u kojem su sudjelovala tri automobila, u raskrižju ulica Podravske Mihovila Pavleka Miškine, a koji je zbog brzine i vožnje pod utjecajem alkohola skrivio 53-godišnji vozač ozlijeđene su tri osobe. Vozaču je izmjereno 2,09 promila.

U nedjelju oko 10 sati između Poljanca i Hrastovskog ozlijeđeno je pet osoba među kojima beba i djeca.

Nesreću je skrivio 33-godišnjak koji je automobilom ušao u raskrižje s državnom cestom D-24 oduzevši prednost automobilu 28-godišnje vozačice. Oba su automobila sletjela na oranicu gdje se automobil vozača prevrnuo na bok.

U varaždinsku bolnicu prevezena su oba vozača te dijete iz vozila vozača u dobi od jedne godine i dvoje djece iz vozila vozačice u dobi od 3 i 6 godina.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.