STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Vikend na cestama: S 1.86 promila u rotoru sletio s ceste, unatoč zabrani vožnje

Foto: Studio M

Neprilagođena brzina i alkohol uzroci su u četiri prometne nesreće koje su se minulog vikenda dogodile na međimurskim cestama. Ozlijeđenih nije bilo, javlja Policijska uprava međimurska.

Najveću koncentraciju od 1,86 promila imao je 32-godišnji vozač s područja općine Sveta Marija. On je u nedjelju oko dva sata iz ponoći u kružnom toku na početku južne obilaznice grada Čakovca zbog neprilagođene brzine automobilom udario u rubni kamen pa u prometni znak nakon čega je vozilo sletjelo na zemljanu površinu. Vozaču je već ranije izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Protiv njega pokrenut je prekršajni postupak.

Varaždinska policija evidentirala je o osam prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenima. U kontroli prometa tvrdili su 254 prekršaja.

Četiri vozača privedena su zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 35-godišnji vozač automobila koji je u subotu u 18:34 sati Martijancu napuhao 2.33 promila. 36-godišnji vozač motocikla koji je zaustavljen oko 19 sati zaustavljen na istočnoj obilaznici Varaždina, a napuhao je 2.32 promila. 50-godišnjak koji je s 1,95 promila vozio bicikl u Globočecu Ludbreškom u subotu oko 21:50 sati. 65-godišnjak koji je u nedjelu u 15 sati u Sračincu vozio automobil pod utjecajem alkohola od 2 promila.

U petak prijepodne u Ludbregu u sudaru dva automobila ozlijeđena su oba vozača i 10-godišnje dijete. 56-godišnjak je u raskrižju oduzeo prednost vozilo 32-godišnjakinje. U nedjelju oko 17 sati u Trnovcu 43-godišnja vozačica zbog neprilagođene brzine automobilom je naletjela na stražnji dio radnog stroja kojim je vozio 36-godišnjak. U sudaru su ozlijeđena djeca iz automobila starosti 4 i 16 godina.

Medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj Općoj bolnici, a težina ozljeda nije poznata.

U srijedu od 6 do 14 sati policijski službenici Policijske uprave međimurske provest će preventivno-represivnu akciju Pješaci i vozači bicikla, oprez! Akcija je prvenstveno usmjerena prema najugroženijim sudionicima u prometu, a policija će nadzirati pravilno prelaženje kolnika, korištenje reflektirajućih materijala, kao i tehničku ispravnost bicikla.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More