Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Vikend na cestama: 41-godišnjak vozio s 2,23 promila

Policija, ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su tri prometne nesreće, a ozlijeđenih nije bilo, izvijestila je PUM.

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju  od 21 do 3 sata proveli su aktivnosti iz akcije Alkohol. Utvrđeno je ukupno 12 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U prekršaju vožnje pod utjecajem alkohola zatečena su četiri vozača.

Najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg utvrđena je u nedjelju oko 45 minuta nakon ponoći u Ulici Franje Punčeca u Čakovcu kod 41-godišnjeg vozača.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se sedam prometnih nesreća, a ozlijeđen je 20-godišnjak.

Mladić je, bez položenog vozačkog ispita, u petak oko 22.15 sati u Gornjem Knegincu vozio automobil s 1,42 promila neprilagođenom brzinom, sletio s ceste na prostor gdje se izvode radovi, udario u radni stroj nakon čega se vozilo prevrnulo na krov. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Težina ozljeda nije okvalificirana.

Kroz pojačani nadzor prometa policija je utvrdila 254 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 21 prekršaj vožnje nepropisnom brzinom. Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.58 g/kg, a najviša utvrđena nepropisna brzina 101 km/h.

U nedjelju u 21.15 sati u Donjoj Voći, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.58 g/kg upravljao 24-godišnjak. Priveden je u Policijsku postaju Ivanec i zadržan do prestanka djelovanja alkohola.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.