Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

VIDEO Kajkavski Križni pot iz pera Magdalene Vlah-Hranjec

Foto: Studio M

Foto: Studio M

Križni put je pobožnost na spomen Isusove muke od trenutka kada biva osuđen na smrt do polaganja Njegova tijela u grob.

Molitveni dio sastoji se od pripravne i završne molitve te, onih posebnih, molitve za svaku od 14 postaja muke Kristove. Svaka molitva postaje počinje zazivom: “Klanjamo ti se Kriste i blagoslivljamo Te, jer si po svojem svetom križu otkupio svijet“.

‘Kajkavski Križni pot’ nastao je iz pera Magdalene Vlah-Hranjec, a svaka postaja započinje zazivom: “O, Bogek moj, moj premili Jezušek, klanjam Ti se vu globlini svoje duše i blagoslivljem te, jerbo si, svojim svetim križom otkupiv svet.”

Poslušajte ga na našem YouTube kanalu.

YouTube player

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.