Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

VIDEO | Josip Grivec: Dobili smo obavijest o ostavci, spreman sam do izbora preuzeti Županiju

DORH jutros objavio da je župan Matija Posavec priznao sve što mu se stavlja na teret te je podnio ostavku na mjesto župana.Potvrdio je to na održanoj konferenciji za medije u Čakovcu ispred zgrade Županije zamjenik župana Josip Grivec.

>> Župan Matija Posavec priznao sve i podnio ostavku, DORH objavio detalje

– Nisam sretan zbog sazivanja konferencije, no obećali smo da ćemo vam se obratiti kada budemo imali službene informacije. – rekao je Grivec u uvodu te nastavio: – Dobili smo od strane USKOK-a da je župan dao ostavku. Samim time, do izbora sam spreman preuzeti upravljanje Županijom. Županija funkcionira normalno i tako će nastaviti. Ne mogu u ovom trenutku ništa drugo dodati. – rekao je.

Odgovarajući na pitanja novinara rekao je da se nije čuo sa županom i da ne zna gdje se nalazi te da ga je ovo sve šokiralo.

Na pitanje kako komentira županovo priznanje kaznenih djela: – Nisam uvjeren u to, ali ne bih komentirao. – rekao je Grivec.

Što je sljedeći korak?

– Radi se o pravilima igra, odnosno propisima. Vlada će vjerojatno u izvjesno vrijeme raspisati izbore. Ne znam koji su rokovi jer nisam očekivao ovakav rasplet i, iskreno, nemam iskustva. Pretpostavljam da postoje rokovi, ali to nije na nama. – rekao je.

Na kraju dodao: Što se tiče župana, ne želim komentirati ništa, vjerojatno će se obratiti javnosti kad bude mogao ili želio. Ja sve što znam, znam iz medija. Ostalo još samo mogu ponoviti da županijske službe rade u kontinuitetu i tako ćemo nastaviti. Svima nam je izuzetno žao. Ne mogu ništa drugo reći. – rekao je ne želeći komentirati ostala imena okrivljenika vezanih uz postupak.

Pogledajte izjavu ispred zgrade Međimurske županije:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.