Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

VIDEO, FOTO | Poslušajte vrsnog Pavla Mašića na obnovljenim orguljama u preloškoj crkvi

U organizaciji Doma kulture Grada Preloga u ponedjeljak je koncert održao Hrvatski barokni ansambl pod vodstvom Laure Vadjon.

U prekrasnom ambijentu crkve sv. Jakoba ap.st. u Prelogu, koja je u glazbenom dijelu, ove godine doživjela preporod sa obnovom orgulja, a koje su tako poslužile i za poseban program iznenađenja. Dio registarskih boja na obnovljenim orguljama predočio je prvi orguljaš u Hrvatskoj, Pavao Mašić.

Glazba baroknog razdoblja, karakterizirana strogim pulsom ritma, prepletenim bogato okićenim ukrasima, stapala je suzvučje mekih tonova i harmonija. Poslušajte i pogledajte u videu na našem Facebook profilu:

Prpošnom i razigranom uvertirom Luke Sorkočevića, punom energije i ukrasa, umjetnici su započeli svoj nastup u prekrasnoj baroknoj crkvi svetog Jakoba. Uz Sorkočevića izvedena su djela Georga Fridricha Handela, Concerto grosso u F duru, Suita u D duru za trubu i gudače te Uvertira operi Il pastor fido.

Kao solisti nastupili su, na baroknoj trubi Krešimir Fabijanić te na baroknoj oboi Stjepan Nodilo.

Bila je to lijepa večer uz zvuke glazbe baroknog razdoblja.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.