Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Vibović: UOLL prošle godine dodijelio više od 95 tisuća kuna pomoći

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma
Udruga oboljelih od leukemije i limfoma u subotu je u hotelu Kralj u Donjem Kraljevcu održala je godišnju skupštinu, a ujedno obilježila i Međunarodni i Nacionalni dan djece oboljele od malignih bolesti.

Kao neprofitna organizacija već više od 20 godina rade na provođenju programa pomoći oboljelima i njihovim obiteljima. Bila je to prilika za osvrt na prethodnu godinu u kojoj je Udruga obilježila dva desetljeća rada, a dodijelili više od 95 tisuća kuna pomoći oboljelila, u lijekovima i pomagalima ili pak pri sufinanciranju boravka roditelja u klinikama, rekao je predsjednik udruge Emil Vibović. Neki od članova ispričali su izazove s kojima su se susretali prilikom najtežih dana.

Predsjednik Udruge posebno se osvrnuo na projekt Plastičnim čepovima do skupih lijekova kroz koji je u manje od šest godina za terapije ili lijekove za više od 500 obitelji utrošeno više od pet milijuna kuna.

U projekt su uključene gotovo sve ustanove u Međimurju, a prepoznata je i u zemlji. Dokaz tome su i gosti iz Stona, Dubravko Mlinarić i Anto Kiri koji su sakupljali čepove te ih donirali UOLL-u.

 

  • Izrugivali su mi se da sam smetlar, ali meni to više ne smeta. Plastike ima posvuda, radimo nešto dobro, a čepove smo od početka sakupljali isključivo za djecu.“- rekao je Dubravko Mlinarić koji je s prijateljem u proteklih godinu dana sakupio više od 300 kg čepova.
**Detalje sa skupštine donosimo u informativnom programu Studija M.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.