Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Velika akcija USKOK-a i policije: Uhićena 41 osoba, oglasio se i lovački savez

ilustracija_policija (Foto: Studio M)

Foto: Studio M

Varaždinska policija izvijestila je o velikoj akciji u kojoj je u suradnji s USKOKOM širom Hrvatske uhićena 41 osoba osumnjičena za kazneno djelo protiv, kako navode, službene dužnosti.

“Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije PNUSKOK-a te policijskim službenicima više drugih policijskih uprava, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, na temelju naloga za pretrage izdanih od strane Županijskog suda u Zagrebu, započeli su u srijedu, 17. siječnja, provođenje više dokaznih radnji pretraga osoba, domova i drugih prostora te osobnih vozila i poslovnih prostorija kod većeg broja osoba osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Kriminalističkim istraživanjem je obuhvaćeno 41 osoba s prebivalištima na širem području Republike Hrvatske.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, uhićeni će biti predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok će kaznena prijava biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.”, naveli su iz policije.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o locima koji su, kako se sumnja, plaćali za lovačka uvjerenja te ih dobivali bez da su prošli potrebnu edukaciju. Među uhićenima su, prema dostupnim informacijama, neki policijski službenici, kao i djelatnici Ministarstva gospodarstva.

Nagađanja je potvrdio Hrvatski lovački savez (HLS).

„Hrvatski lovački savez pozdravlja sve akcije koje uvode red u područje izobrazbe lovaca. Osposobljavanje kadrova u lovstvu odvija se prema važećem istoimenom Pravilniku Ministarstva poljoprivrede. Prema Pravilniku, svaki kandidat mora proći izobrazbu od ukupno 125 sati predavanja i vježbi, točnije 90 sati predavanja i 35 sati vježbe kako bi pristupio pismenom i usmenom dijelu ispita. Nakon položenog ispita, kandidatu se izdaje Uvjerenje o položenom lovačkom ispitu.

Hrvatski lovački savez provodi ispite od 30-tih godina prošlog stoljeća. U razvijenim europskim zemljama ispite za lovca provodi isključivo nacionalni savez lovaca.“, naveli su iz HLS-a.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.