STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Vedran Ćorluka: Momčad i uspjeh ekipe su ispred osobnog interesa

Foto: screenshot YouTube HNS
Dva dana prije utakmice drugog kola skupine D Europskog prvenstva protiv Češke održana je online konferencija na kojoj su s novinarima razgovarali reprezentativac Nikola Vlašić i pomoćnik izbornika Dalića Vedran Ćorluka.

Vedran Ćorluka s reprezentacijom je sad novoj ulozi, a usporedio je protivnika u odnosu kada su dvije momčadi posljednji put na Euru odmjerile snage. Bilo je to u Francuskoj 2016. godine.

– Češka je danas puno dinamičnija i neugodnija ekipa nego što je bila 2016. godine. Patrik Schick je opasan napadač. Napadački su inače jako opasni, imaju nekoliko odličnih ofenzivnih igrača, jako su opasni prema naprijed i ne bi trebali i nećemo srljati od prve minute po ta tri boda. Želimo pobijediti, ali probat ćemo to jednim mirnijim načinom, a ne po svaku cijenu, pa da im ostavimo prostor za kontranapade.

Prisjetio se i Eura 2016. i našalio na račun čuvene vaterpolske kapice:

– I danas mislim da su me liječnici htjeli ismijati s tom vaterpolskom kapicom i malo sam ljut na njih. Barem sam završio u Uefinom muzeju, ali da sam izgledao lijepo, nisam.

Dvije godine kasnije, na SP-u u Rusiji Ćorlukina uloga bila je specifična, više je bio na klupi nego u igri, ali bio je “dobri duh” svjetskih doprvaka u svlačionici.

– Što se tiče moje uloge 2018. godine, mislim da je to malo pretjerano, svaki igrač koji dođe na prvenstvo želi igrati, no želje izbornika i potrebe ekipe su nešto drugo. U tom trenutku više sam bio potreban izvan terena i ne mislim da je to nešto posebno. Svaki igrač koji bi se mogao naći u toj situaciji mora shvatiti da je ekipa ispred osobnog interesa. Tko nije na to spreman, može igrati tenis, i to ne u parovima.

U kojem dijelu hrvatska igra treba popravak?

– Zna se naš problem u zadnje vrijeme, ta završna faza. Jako dobro dođemo do posljednje trećine, ali onda nismo konkretni, nema nas puno u završnici. Taj problem nas prati na posljednjim utakmicama, pa i na ovoj zadnjoj. Radimo na tome da se te stvari poprave i siguran sam da ćemo već u petak biti puno opasniji.

Ivica Olić napustio je CSKA, a Ćorluka je komentirao je znači li to njegov povratak u reprezentaciju:

– Više je to bio sporazumni raskid, koliko ja znam. Ne znam točno hoće li i kada Ivica doći u reprezentaciju, no, ako dođe, “Ola” će nam sigurno dobro doći. Mi ga iščekujemo, ali hoće li se to dogoditi znat će vam reći HNS. – rekao je pomoćnih izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.
Češka ulazi s tri boda iz prve utakmice pri čemu je rasterećenija od naše reprezentacije:

Cijelu konferenciju za novinare pogledajte u videu na HNS-a:

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.