Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Varaždin je grad kulture, a nema centar za kulturu, kulturni centar, dom kulture ni adekvatne dvorane za izvedbene umjetnosti

Foto: Kerekesh Teatar

Foto: Kerekesh Teatar

Kerekesh Teatar koji već godinama želi izgraditi kulturni centar u Varaždinu predstavio je projekt vrijedan oko 5 milijuna eura, čija bi izgradnja trebala početi u veljači iduće godine.

Da bi se približili cilju pokrenuli su crowdfunding kampanju „Budite uz nas, gradimo za vas“ kojom s publikom i prijateljima želi izgraditi kulturni centar za sve generacije.

„Varaždin je grad kulture, a nema centar za kulturu, kulturni centar, dom kulture ni adekvatne dvorane za izvedbene umjetnosti u kojima djeca i mladi svakodnevno mogu imati plesne, glazbene, likovne, dramske radionice i probe.“ – nagalšavaju iz Kerekesh Teatra. „Pravo građenja Gradu Varaždinu plaćamo godišnje 5.500,00 eura i tako još 27 godina, a nakon toga kulturni centar će postati vlasništvo Grada Varaždina na korištenje javnosti.”

Kulturni centar će se prostirati na 1200 četvornih metara, imat će dvije dvorane pri čemu će glavna imati 450 sjedećih mjesta, odnosno 1200 stajaćih mjesta. U planu je i ljetna pozornica. U njemu će se održavati raznim festivalim i manifestacije koje se već tradicionalno održavaju u Varaždinu, ali i novi projekti koji će obogatiti sadržaje i kulturu zajednice.

Cilj kampanje je 5 milijuna eura. “Bez vas nema nas, a nema ni kulturnog centra. Pomozite nam i donirajte za kulturni centar – Kerekesh Teatar’ – poručili su iz Kerekesh Teatra.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.