Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Utrka Murščak okupila sve generacije: Nagrađeni najbrži, ali i najsporiji i najfora trkači

Četvrto izdanje utrke Murščak, u organizaciji NK Dinamo i uz potporu Općine Domašinec, s nizom novosti u subotu je u Domašincu okupilo više od 200 trkača i hodača svih generacija. Natjecatelji su pristigli s cijelog područja sjeverozapada zemlje, a utrka je ponovno potvrdila međunarodni karakter.

Do utrke u kasnim poslijepodevnim satima kiša je ‘poštedjela’ trkače pa je vrijeme, za trčanje u kolovozu, bilo idealno. Na pomoćnom nogometnom igralištu najprije su svoje utrke istrčala djeca, dok su građani trčali dvije staze.

Duga staza od 12 kilometara koja prolazi poučnom stazom Murščak i boduje se za Kup SZ Hrvatske okupila je 69 sudionika. Pobjednik kod trkača bio  je Jurica Tomac iz AK Međimurje s vremenom 44:28 minuta. Drugi je bio Goran Marković iz AK Varaždin (45:44), a treći Neven Jurković iz TK Ivančica Ivanec (46:11).

Kod trkačica pobjednica duge staze je Dubravka Horvat iz Draškovca s vremenom od 55 minuta. Druga je Paula Šimunčić iz AK Varaždin (56:21), a treća Monika Jalšovec iz Muraken Gym (0:56).

Na kraćoj stazi pobijedio je Aljaž Novak iz AK Ormož s vremenom 16:15 minuta. Drugi je bio Vedran Rešetar iz AK Međimurje (16:37), a treći David Igrec iz Donjeg Mihaljevca (16:52).

Kod trkačica najbrža je bila Ana Goričanec iz AK Varaždin s vremenom 19:15 minuta. Druga je ciljem prošla Iris Jambrešić iz TK Marathon 95 (19:17), a treća je bila Lea Kos iz AK Međimurje (19:31).

Kod hodača najbrži su bili Boris Lacković (25:31 minuta), Primož Meško i Manuel Režek, a kod hodačica Ira Branilović (31:07 minuta), Ivana Mikac i Romina Tomšić.

Ukupni pobjednici dobili su medalje te statue koje su izradili mladi tehničari iz  OŠ Domašinec.

Medaljama je nagrađeno i troje prvoplasiranih u svim kategorijama, na obje utrke. A da nije važno biti najbrži, već sudjelovati, potvrđuje u nova kategorija prema kojoj su nagrađeni i najsporiji. Tako su medalje i nagrade sponzora primili Drago Pintarić i Nada Škvorc.

Novost su bile su nagrade za najfora trkače koje su, što zbog modne usklađenosti ili neusklađenosti, zanimljivih likova i dodataka sportskoj odjeći, osvojili Snježana Fundak Keler i Zvonimir Tumpić na kratkoj te Danijela Kaniški i Krešimir Biškup na dugoj stazi.

Medalje i nagrade pobjednicima predali načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek i ispred organizatora utrke Dijana Novak, ujedno predsjednica Općinskog vijeća.

Za sigurnosti trkača te bogati popratni program pobrinuli su se volonteri i članovi gotovo svih udruga s područja općine.

Cijelu fotogaleriju pogledajte  OVDJE.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.