Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Uspostava Centara za djecu i obitelji u Međimurskoj županiji

Centar igre i knjižnica igračaka u Kuršancu

Foto: UNICEF Hrvatska

UNICEF Hrvatska kroz pilot projekt EU Jamstvo za svako dijete u suradnji s Vladom i lokalnim vlastima i zajednicom u općinama Mala Subotica, Nedelišće, Podturen, Orehovica i Pribislavec uspostavlja Centre za djecu i obitelji.

Svoja vrata će otvoriti tijekom veljače i ožujka kako bi pružili usluge djeci, adolescentima i njihovim obiteljima, poput integriranih usluga rane intervencije u djetinjstvu, psihosocijalne podrške, radionica namijenjenih roditeljima i djeci te neformalnih prilika za učenje kroz igru.

Djeca i obitelji koji žive u siromaštvu često imaju vrlo otežan pristup osnovnim uslugama, kao što su zdravstvena zaštita, predškolski odgoj i obrazovanje ili podrška obiteljima. Kako bi se prekinuo krug socijalne isključenosti, nužno je usluge približiti zajednicama i prilagoditi ih kako bi odgovarale njihovim specifičnim potrebama.

Upravo zato uspostavljaju se Centri kako bi se poboljšao dostupnost usluga tamo gdje žive najranjivija djeca i njihove obitelji.

Podsjetimo da je riječ o pilot projektu u kojem je UNICEF Hrvatska osigurao troškove izgradnje i opremanja Centara i vanjskih igrala, dok su općine osiguravaju zemljište, potrebnu komunalnu infrastrukturu i vanjsko uređenje. Po završetku projekta Centri će biti predani općinama te će se koristiti kao mjesta za daljnje širenje mreže socijalnih usluga.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.