Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

USKOK uhitio Darka Horvata, osumnjičen je za zlouporabu položaja

Darko Horvat ilustracija

Ilustracija: Studio M / screenshot Večernji list

U Donjoj Dubravi rano jutros uhićen je ministar graditeljstva Darko Horvat i predsjednik međimurskog HDZ-a, a povezuje ga se sa zlouporabom položaja i ovlasti za vrijeme dok je bio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Neslužbeno se doznaje da se radi o akciji USKOKA i policije, a istražitelji su rano jutros počeli su pretragu kuće u Donjoj Dubravi u kojoj Horvat živi s obitelji. Iz nje su u nekoliko navrata iznijeli određenu dokumentaciju, a pretresen je i ministrov službeni automobil, kao i privatno vozilo.

Horvat je uhićen i odveden u Zagreb na daljnje ispitivanje.

Istražitelji navodno provjeravaju ulogu ministra Darka Horvata u zloporabama s kojima je već povezana njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac. Nju USKOK sumnjiči da je na molbu Josipe Rimac sređivala obrtnicima potpore Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Horvat.

Neslužbeno se doznaje da je uz Horvata na udaru istražitelja još šest državnih dužnosnika.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.