Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

UPOZORENJE: Volonteri Crvenog križa ne traže novac, takav slučaj prijavite policiji

Foto: screenshot, Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jutros je na konferenciji za medije upozorio na one koji situaciju pokušavaju iskoristiti na štetu najugroženijih.

Svakodnevne su dojave o prevarantima koji dolaze na kućne pragove te se predstavljaju kao volonteri Crvenog križa i za usluge traže – novac!

  • Naših oko dvije tisuće volontera i 638 zaposlenika pomažu najugroženijima i ne otvarajte vrata onima koji od vas traže novac – naši volonteri za naše usluge ne traže novac i molim sve one koji su bili suočeni s time da su im bilo kakvi volonteri kucali na vrata i tražili novac za bilo kakvu uslugu da to prijave policiji! – rekao je izvršni predsjednik Hrvatskog crvenog križa (HCK) Robert Markt.

Broj policije je 112, a trebate li pomoć HCK – njihov središnji broj je: 0800 1188.

crveni križ
Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa

Prema posljednjim podacima, u Hrvatskoj je 551 osoba zaražena virusom Covid-19, tri su umrle, a 37 bolesnika je ozdravilo.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.