Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO | Uoči Svih svetih u Draškovcu održana komemoracija za poginule Rome

Komemoracija - stradavanje Roma u II. Svjetskom ratu u Draškovcu

Uoči blagdana Svih svetih, kod spomen-ploče na groblju u Draškovcu, održana je komemoracija za poginule Rome u II. Svjetskom ratu u tom mjestu.

Njih oko 200 bilo je smješteno u dvorište osnovne škole gdje ih je prilikom bombardiranja desetero poginulo.

Počast su polaganjem vijenaca i uz upaljene svijeće odali predstavnici romske nacionalne manjine i grada Preloga. Molitvu je predvodio župnik Župe sv. Roka Matija Vonić. Prigodnim govorima okupljenima su se obratili Dražen Balog iz Udruge Roma – Za bolje sutra, Damir Ignac, predsjednik Udruge i Đuro Ujlaki, predsjednik Gradskog vijeća grada Preloga.

Detalje s komemoracije donosimo u informativnom programu, a u nastavku pogledajte našu fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.