Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Umro je Đorđe Balašević

Đorđe Balašević
Preminuo je Đorđe Balašević. Čuveni kantautor umro je u petak u 68. godini, javili su beogradski mediji.

Balašević je preminuo u Kliničkom centru Vojvodina gdje se liječio od komplikacija izazvanih COVID-om, prenijela je Radio-televizija Srbije. Prije tri dana primljen je na infektivnu kliniku zbog upale pluća.

Omiljen na prostorima bivše Jugoslavije, Balašević je iza sebe ostavio stotine hitova nastupajući samostalno i s grupom “Rani mraz”.  Vijest o smrti ‘Panonskog mornara’ brzo se proširila društvenim mrežama na kojima mu brojni obožavatelji i kolege odaju počast.

Iz pera velikog kantautora, a skromnog velikana, svoju je pjesmu dobilo i Međimurje. ‘Unikatna’ – pjesma o jednoj maloj unikatnoj.

  • “Još tu i tamo šumi Mura,
  • Al’ sve je manje avantura, 
  • I nit’ se može zlatom platiti,
  • Nit’ nekim Božjim satom vratiti.
  • Taj zamah mača, svetog Jurja, svi dobri dusi Međimurja …”

Balašević ju je premijerno izveo 10. lipnja 2017. godine na otvorenom koncertu održanom na stadionu SRC Mladost u Čakovcu pred oko 10 tisuća ljudi.

YouTube player

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.