Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Ukupno 635 zaraženih osoba, četvero umrlih, 46 je ozdravilo

COVID-19

Foto: ilustracija / Pixabay

U Hrvatskoj je 49 novooboljelih od virusa Covid-19, u Puli je umrla i četvrta osoba, a riječ je o 92-godišnjoj ženi. 19 bolesnika je na respiratoru, od čega je devet u Klinici za infektivne bolesti dr. Fan Mihaljević, a ozdravilo je 46 ljudi.

  • Epidemiološka slika u Republici Hrvatskoj i dalje je zadovoljavajuća i optimistična. A, optimizam, solidarnost i vjera potrebni su nam u ovom trenutku da bismo zajedno prebrodili ovu svjetsku ugrozu. Želim zahvaliti svima koji aktivno tome pridonose, zdravstvenim radnicima, građanima koji se disciplinirano ponašaju u samoizolaciji, građanima koji provode mjere Nacionalnog stožer i svatko onaj tko ih se pridržava je ustvari naš heroj jer nam pomaže sprječavanju širenja infekcije. Želim zahvaliti svima koji pomažu svojim bolesnim i nemoćnim susjedima.  Želim zahvaliti i medijima koji objektivno izvještavaju.

Očuvanje zdravlja nacije naš je osnovni cilj, rekao je na konferenciji za medije ministar zdravstva Vili Beroš.

Prosječna dob bolesnika je 48,2 godine. 54% bolesnika su muškarci, a postotak bolesnika iznad 60 godina je 25%. Većina dolazi iz mikrolokacije (Zadar-Biograd na Moru) u kojoj su uvedene nove mjere. Dosad je obavljeno ukupno 4.938 testiranja. U posljednja 24 sata, obavljeno je 586 novih testiranja.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.