Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Ukupno 551 zaražena osoba, troje mrtvih, 37 je ozdravilo

Ilustracija_covid-19

U Hrvatskoj je 551 osoba zaražena virusom Covid-19. 

Od jučer u 16 sati zabilježeno je 56 bolesnika, a gledajući unutar 24 sata zabilježeno je 70 novih slučajeva što je s epidemiološke strane zadovoljavajući podatak jer smo i dalje u fazi linearnog, a ne eksponencijalnog rasta, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš. Najavio je i novosti u zdravstvenom sustavu.

Dosad su tri osobe preminule, od čega su dvije osobe preminule jučer, riječ je o 74-godišnjaku iz Zagreba i ženi iz Slavonskog Broda koji su bili onkološki bolesnici. Prosječna dob bolesnika je 48,02 godine, a oboljelih iznad 60 godina je 25 posto.

Dobra je vijest da je 37 ozdravilo i otpuštene su iz bolnice. Osam osoba je na respiratoru. Prosječna dob bolesnika je 48,2 godine. Dosad je obavljeno ukupno 4.482 testiranja.

27032020 9h
koronavirus.hr (27.03.2020 9h)

Ministar je najavio da će tijekom dana na snagu stupiti dvije odluke, prva se odnosi na dopuštenje rada određenih specijaliziranih trgovina u sastavu tržnica, a druga je izuzeće zabrane rad za prodavaonice građevinskog materijala na području Grada Zagreb i Krapinsko-zagorske županije zbog razornog potresa.

Koliko će krivulja biti linearnija, to će i mjere biti blaže, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović zbog čega je i dalje važno pridržavati se svih donesenih mjera Stožera.

No, Stožer je upozorio i na one koji situaciju pokušavaju iskoristiti na štetu najugroženijih. Svakodnevne su dojave o prevarantima koji se predstavljaju kao volonteri Crvenog križa te na kućnim pragovima traže novac! Ako ste se suočili s takvim slučajem prijavite to policiji na 112!

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.