Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Uhićen 37-godišnji vozač: Vozačka mu je već ukinuta, odbio testiranje na droge

Policija, ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Na međimurskim cestama proteklog dana dogodila se jedna prometna nesreća, a evidentirana su i dva naleta na divljač koja je pretrčavala cestu.

Policijska uprava međimurska izvijestila je o uhićenu 37-godišnjeg vozača.

Jučer, 20. veljače u 16:20 sati u Štefancu, Ulici Zrinskih, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili su 37-godišnjeg vozača Mazde Premacy, čakovečkih registarskih oznaka.

Utvrdili su da upravlja automobilom za vrijeme kada mu je vozačka dozvola već ukinuta pošto je u razdoblju od dvije godine prikupio više od 12 negativnih prekršajnih bodova.

37-godišnjak je odbio testiranje na prisustvo droga u organizmu. Uhićen je, a sukladno Zakonu oduzet mu je automobil. Uz optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta tijekom dana bit će priveden na Općinski sud u Čakovcu.

Od 13. do 19. veljače policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su aktivnosti iz akcije “Nadzor teretnih automobila i autobusa”.

Utvrđeno je 176 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 23 prekršaja teretnih automobila, dok prekršaji autobusa nisu utvrđeni. Od ostalih prekršaja, 13 je vozača vozilo pod utjecajem alkohola.

Između 8. i 20. veljače ove godine u Gornjem Zebancu, nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu, vlasništvo 78-godišnjaka, odakle je ukrao raznu stolariju i građevinski materijal te druge premete. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

“Sigurno preko pruge”

U srijedu, 22. veljače od 8 do 12 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provest će aktivnosti iz preventivne akcija “Sigurno preko pruge”. Cilj akcije je da se obavljanjem nadzora sudionika u prometu te njihovom edukacijom postignu učinci generalne prevencije uz postizanje većeg stupnja sigurnosti u cestovnom prometu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.