Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Ude i Korent bez finala u Cottbusu, Benović izborio borbu za medalje

Filip Ude, kvalifikacije SP Antwerpen, 2023 | Foto: HGS: Slobodan Kadić

Filip Ude, kvalifikacije SP Antwerpen, 2023 | Foto: HGS: Slobodan Kadić

Foto: Arhiva, HGS: Slobodan Kadić

Na drugom turniru koji se boduje u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu, međimurski gimnastičari Filip Ude i Tijana Korent nisu uspjeli plasirati se u finala Svjetskog kupa u Cottbusu, a od hrvatskih predstavnika u borbu za medalja izborio je Osječanin Aurel Benović.

Benović je na parteru u konkurenciji čak 66 gimnastičara završio je peti i plasirao se u finale. Nastupao je u drugoj kvalifikacijskoj skupini. Odradio je vrlo dobru vježbu i u tom trenutku s ocjenom 14.433 preuzeo vodstvo. No, očekivali su se nastupi brojnih odličnih parteraša. Četvorica su u konačnici završila ispred Benovića – Izraelac Artem Dolgopyat, Bjelorus Yahor Sharamkou, Korejac Sunghyun Ryu i Nijemac Milan Hosseini.

„Mogu reći da sam prezadovoljan kako sam odradio svoju vježbu, ocjena je bila vrlo visoka, dobio sam 14.433 i u ovoj izrazito teškoj konkurenciji sam uspio ući u finale. Nadam se da ću tamo ponoviti tako dobru vježbu i da ću biti u borbi za medalju. Naravno, presretan sam i zbog razloga što sam ponovno u borbi za Olimpijske igre.“

Finale partera na rasporedu je u subotu od 14 sati. Benovića danas očekuju kvalifikacije na preskoku, u toj disciplini na Svjetskom kupu u Egiptu prošlog tjedna bio je vrlo blizu finala, završio je deveti.

„Nadam se da ću najbolje moguće odraditi svoja dva skoka te da ću također biti u borbi za finale.“

Nakon dobrog nastupa u Kairu, Filip Ude na konju s hvataljkama u Cottbusu nije uspio izboriti finale. Ude je s ocjenom 13.300 završio na 36. mjestu.

Nažalost nisam uspio ponoviti vježbu iz Kaira iz kvalifikacija. Skliznula mi je malo ruka tek toliko da me izbacilo s konja, razočaran sam, tužan sam, jer mi se dogodila greška koja mi se dogodi jednom u sto puta, i evo baš sad. Ništa, idemo dalje.“

Tijana Korent na preskoku je zauzela 15. mjesto s ocjenom 12.783. 

Na kraju sam završila petnaesta, što znači da ću ponovno dobiti neke bodove za rang ljestvicu u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Zadovoljna sam odrađenim skokovima, bilo je malo bolje nego u Egiptu, znam da mogu još bolje. Ne mogu reći da sam nezadovoljna, stvarno je konkurencija iznimno jaka i u toj konkurenciji biti petnaesta, mogu reći da sam ponosna i sretna.“

Na korak do finala ostala je Sara Šulekić na dvovisinskim ručama. 18-godišnja članica ZTD-a Hrvatski sokol u konkurenciji 57 gimnastičarki zauzela je 10. mjesto s ocjenom 13.400 i druga je rezerva u subotnjem finalu.

Danas, drugog kvalifikacijskog dana od 14 do 20 sati Aurel Benović bori se za finale na preskoku, Anu Đerek očekuju nastupi na gredi i parteru, a dobar rezultat na gredi pokušat će ostvariti i Tina Zelčić.

Gimnastičari će bodove za OI loviti na još dva Svjetska kupa.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.