Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Ude drugu godinu zaredom u finalu SP-a: Sretan sam i ponosan

Filip Ude, SP Liverpool 2022, kvalifikacije / Foto: Slobodan Kadić:

Filip Ude, SP Liverpool, kvalifikacije / Foto: Slobodan Kadić:

Hrvatski gimnastičar Filip Ude drugu godinu zaredom izborio je nastup u finalu Svjetskog prvenstva na konju s hvataljkama.

Nakon japanskog Kitakyushua prošle godine, Ude je sada sve ponovio u Liverpoolu i izborio svoje peto svjetsko finale u karijeri i ujedno četvrto pojedinačno. Čakovčaninu je ovo drugo veliko finale ove godine nakon Europskog prvenstva u kolovoza u Münchenu. U Liverpoolu je konačan rasplet čekao do kasno u noć, a kad se crta podvukla, zauzeo je ukupno sedmo mjesto s ocjenom 14.400 u konkurenciji 138 vježbača na konju s hvataljkama i u subotu će se boriti za medalju.

– Hvala mojoj obitelji, mojoj kćerkici Evi. Hvala mojim trenerima koji nikada nisu odustali od mene i što su ponosni na mene. Hvala svima koji su svih ovih godina još uvijek uz mene. Sretan sam i ponosan što sam s 36 godina i dalje u vrhu, u top osam najboljih. Ovo je moje četvrto pojedinačno i peto svjetsko finale. U godinu dana ušao sam u tri velika finala, dva svjetska i jedno europsko, a to mi se nije dogodilo u 20 godina karijere, rekao je Ude nakon dugog  kvalifikacijskog dana u Liverpoolu.

– Trenirao sam, radio sam za to. Ponosan sam na sebe. Odradio sam trening vježbu, nije bila savršena, ali je bila dosta za finale. A u njemu se nadam barem ponoviti isto ili možda i pojačati vježbu. Ovisi kako ću se osjećati, a i moram prvo porazgovarati s trenerom, dodao je nakon plasmana u finale.

Aurel Benović druga je rezerva za finale tla. Na svojem drugom svjetskom prvenstvu u karijeri s ocjenom 14.266 završio je kao ukupno 11. među 132 parteraša, ali kako su ispred njega bila tri Japanca, a u finalu mogu biti maksimalno dvojica iz iste zemlje, naš najbolji gimnastičar na tlu na kraju je deseti, druga rezerva za finale.

Aktualni srebrni olimpijac Tin Srbić zbog pogreške na jednom elementu ostao bez finala.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.