STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

U Županijski zavod danas je stiglo 700 doza cjepiva, u ponedjeljak se očekuje još 800

dr. Višnja Smilović, voditeljica Epidemiološke službe
U Županijski zavod za javno zdravstvo danas je stiglo 300 doza cjepiva Moderne i 400 doza AstraZenece, a u ponedjeljak trebalo bi stići još 800 doza Pfizera, kazala je danas na konferenciji za medije voditeljica Epidemiološke službe dr. Višnja Smilović.

Bude li prema tom planu, sljedećeg tjedna krenut će cijepljenje građana po punktovima, a detalji će biti objavljeni naknadno.

Unatoč povoljnijoj epidemiološkoj situaciji Smilović je istaknula da je i dalje potrebno pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Do sada se za cijepljenje prijavilo oko 9,5 tisuća građana, od čega njih šest tisuća kroz aplikaciju za prijave na internetskim stranicama Doma zdravlja Čakovec, rekao je ravnatelj dr. Branko Vrčić.

Proteklog dana imamo 14 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19, oporavilo se 20 osoba, a trenutno je 180 aktivno oboljelih, rekao je župan Matija Posavec. Pročelnica Blaženka Novak dala je informacije o prijevozu učenika koji se u ponedjeljak vraćaju u školske klupe. Njih 2.951 od 1. do 3. razreda srednjih škola.

Time se obrazovni sustav vraća u normalnije funkcioniranje. No, i dalje neće biti miješanja razreda na dodatnim sadržajima i nastavnim aktivnostima. Posebno će se paziti i na epidemiološke mjere tijekom prijevoza. – rekla je Novak na konferenciji koja je tim povodom održana u novouređenom Austobusnom kolodvoru Čakovec.

U Zavodu je PCR metodom testirano 105 osoba, od kojih je 10 pozitivnih što je 9,5%. Antigenskim testiranjem utvrđena su dva pozitivna slučaja, epidemiolozi su na temelju kliničke slike dijagnosticirali virus kod jedne osobe, dok je još jedan slučaj prijavljen iz druge županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec na liječenju su 42 pacijenata, među kojima dva na invazivnoj respiraciji. Proteklog dana šestero ih je hospitalizirano, a tri su otpuštena.

Od početka epidemije ukupno bilježimo 11.507 zaraženih, od kojih se 11.093 osoba oporavilo. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 39.488 uzoraka.

Proteklog je dana u Hrvatskoj je zabilježen 371 novi slučaj, a testirano je 4.931. Preminulo je 19 osoba, a 431 se oporavila. Trenutno je trenutno 2.471 oboljela osoba, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među oboljelima je 1.007 pacijenata na bolničkom liječenju, od kojih 91 na respiratoru. U samoizolaciji je trenutno 12.946 osoba.

Do danas je ukupno zabilježeno 237.080 zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5.282 preminulo, a 229.327 se oporavilo. Ukupno je  testirano 1.255.786 osoba.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More