STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

U tjedan dana 85 pozitivnih od 1016 testiranih, nisu zabilježeni novi sojevi virusa

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije proteklog dana PCR metodom testirane su 143 osobe od kojih je 14 pozitivno na COVID-19, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. Oporavilo se 15 osoba pa je trenutno 127 aktivno oboljelih. U Županijskoj bolnici Čakovec na liječenju je 39 pacijenta. Tri su hospitalizirana proteklog dana, a pet ih je otpušteno.

S današnjim danom 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji iznosi 75 pozitivnih na 100.000 stanovnika, odnosno 97 pozitivnih, ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi. 14-dnevna incidencija s današnjim danom iznosi 146 pozitivnih na 100.000 stanovnika, odnosno 182 pozitivnih, ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski.

U proteklih 7 dana PCR metodom testirano je  1.016 osobe, od čega je 85 pozitivnih, odnosno 8,16 posto, što daje razloga za optimizam, rekao je danas na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije.

Matija Posavec, konferencija za medije Stožera civilne zaštite MŽ 4.3.2021.
Župan Matija Posavec, konferencija za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije

Dodajmo tome da se iz Županijskog zavoda svakodnevno u Zagreb šalje 10 pozitivnih uzorka na sekvenciranje virusa s ciljem utvrđivanja novog soja. Do sada u Međimurju nije zabilježena pojava novih sojeva.

Ukupno je do sada uzeto 42.358 uzoraka.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo MŽ Marina Payer-Pal i voditeljica epidemiološke službe Višnja Smilović dale su informacije za treći vikend cijepljenja protiv COVID-19. U planu je cijepljenje još 1490 osoba na punktovima u Prelogu, Murskom Središću i Nedelišću.

konferencija za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije
Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije

 

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.