Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

U Svetom Jurju u Trnju u subotu će biti obilježena obljetnica oslobođenja Međimurja 1945. godine

Oslobođenje Međimurja od nacifašističke okupacije, Prelog, 4.4.2022.

Na memorijalnom groblju u Svetom Jurju u Trnju u subotu će biti obilježena 79. godišnjica oslobođenja Međimurja od nacifašističke okupacije, odnosno mađarskog i njemačkog nacističkog okupatora.

Izaslanstva Međimurske županije, Grada Čakovca, Općine Donji Kraljevec i  Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije položit će vijenac i zapaliti svijeće, a prigodnim govorima obratit će se župan Matija Posavec, načelnik Miljenko Horvat i predsjednik Udruge Miljenko Zorko.

>>> FOTOGALERIJA U Prelogu obilježena obljetnica oslobođenja Prelog i Međimurja od nacifašističke okupacije

Prethodno će odavanjem počasti biti obilježena obljetnica oslobađanja Čakovca, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-ploče na ulazu u Palaču Zrinski i ispred spomenika na Trgu Eugena Kvaternika te spomenika poginulim partizanima na groblju u Mihovljanu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.