STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

U Štefancu Porscheom vukao policajca pa pobjegao, uhitila ga zagrebačka policija

Ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Zagrebačka policija u ponedjeljak je na području Sesveta uhitila 45-godišnjaka s područja grada Čakovca koji je u petak pobjegao međimurskim policajcima pri čemu je jednog i ozlijedio.

Kako je priopćila PUM, u petak, 20. siječnja iza podneva u Štefancu, Ulici Vladimira Nazora, policijski službenici u zbog prometne nesreće postupali su prema 45-godišnjem počinitelju prekršaja.

Nakon što su mu priopćili da će mu privremeno oduzeti vozilo marke Porsche Panamera i pozvali ga da preda ključeve, muškarac je pokrenuo motor vozila. U tom trenutku policijski službenik, kako bi ga spriječio u bijegu, uhvatio ga je rukama za nadlakticu. Unatoč tome, krenuo je automobilom pa nekoliko metara vukao policijskog službenika koji je potom pao na kolnik, a muškarac je pobjegao.

Policijski službenik u događaju je lakše ozlijeđen.

Zbog počinjenog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi policijski službenici su poduzeli mjere intenzivnog traganja za odbjeglim muškarcem koje je rezultiralo uhićenjem. Vozilo je pronađeno poslijepodne po službenicima Policijske uprave varaždinske te je vučnom službom prevezeno u dvorište Policijske uprave međimurske.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je muškarac počinio kazneno djelo na štetu policijskog službenika Postaje prometne policije Čakovec te je protiv njega podnesena kaznena prijava. Jučer je predan pritvorskom nadzorniku, dok će u srijedu biti priveden pred suca istrage.

Vozaču slijedi i obavijest o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama iz članka 289. za što je propisana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana i članka 43. primjenom članka 293 stavak 1. za što je propisana kazna od 260 eura.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.