Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

U rodnom mjestu dr. Rudolfa Steinera obilježeno stoljeće Waldorfske pedagogije

U Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu obilježeno je 100 godina Waldorfske pedagogije, donosno od otvaranja prve waldorfsku škole u svijetu. Istu je u Stuttgartu utemeljio dr. Steiner 1919. godine dok danas u svijetu djeluje preko 3,5 tisuće waldorfskih škola i vrtića. Waldorfska pedagogija je sustav obrazovanja i odgoja temeljen na antropozofskim načelima, a nastavni plan i program odvija se po uputama dr. Rudolfa Steinera.

Na tom principu u Hrvatskoj djeluju samo dvije škole, u Zagrebu i Rijeci, a na stručnom stolu pokrenuto je i pitanje o mogućnostima otvaranja novih škola. U sklopu obilježavanja održana su predavanja i radionice na kojima su sudjelovali i osnovnoškolci.

Goste su pozdravili načelnik Miljenko Horvat i zajednica župana Sandra Herman. Detalje donosimo u informativnom programu, a galeriju fotografija pogledajte (lijevo).

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.