Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

U ponedjeljak počinje cjepljenje protiv gripe, nabavljeno 13400 doza

U ponedjeljak, 19. listopada počinje cijepljenje protiv sezonske gripe. Obavljat će se isključivo kod liječnika obiteljske medicine, odnosno u pedijatrijskim ordinacijama, objavili su iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Osigurano je 13400 doza cjepiva, 22 posto više nego prošle godine. Distribuirano je prvih 6400 doza, dok će preostalih 7000 tisuća biti distribuirano za dva tjedna. Ove sezone u Zavodu će se cijepiti samo zdravstveni djelatnici.

Besplatno cjepivo osigurano je za korisnike domova za starije i nemoćne te djelatnike istih, kao i za kategorije građana: osobe životne dobi 65 godina i starije, zdravstvene djelatnike, kronične bolesnike, djecu i adolescente, trudnice.

Isključivo ove kategorije cijepit će se tijekom studenog. Na temelju odaziva, na kraju mjeseca procijenit će se eventualnu mogućnost kasnijeg korištenja centralizirano nabavljenog cjepiva za cijepljenje uz naplatu osoba koje ne pripadaju ovim kategorijama. Cijepljenje će se obavljati i u pojedinim ljekarnama, a za kupnju cjepiva bit će vam potreban privatni recept kojeg propisuje liječnik.

Redovito sezonsko cijepljenje protiv gripe najučinkovitiji je način zaštite od gripe. Time se smanjuje broj hospitalizacija zbog komplikacija gripe, a i manje je opterećenje u ambulantama opće prakse.

Ove godine Hrvatski zavod za javno zdravstvo je osigurao 460 000 doza sezonskog cjepiva protiv gripe. Radi se o četverovalentnom cjepivu proizvođača Vaxigrip Tetra.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.