Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

“U petak zajedno otvorimo škrinjicu festivala Kre Mure i Drove, krenimo putem sjećanja i zapjevajmo svima nam drage pjesme”

Samo pet dana dijeli nas do 20. festival Kre Mure i Drove! Ovog petka, 2. lipnja u Prelogu naša jedinstvena večer bit će glazbeni osvrt na prva dva desetljeća u kojem je festival tamburaške i narodne autorske glazbe kajkavskog govornog područja iznjedrio više od 440 pjesama.

Ponosni na tradiciju i značenje festivala za našu popevku i kulturu, koji smo prvi put održali 2004. godine, razloga za slavlje imali smo već lani kada su s 19. izdanjem festivala Kre Mure i Drove TS Frikovi obilježili punih deset godina kao festivalski bend predvođen dirigentom Valentinom Škvorcom. 

Donosimo dio razgovora u kojem se Valentino osvrnuo na njihovih prvih deset godina, ali zanimljivo je da su Zvonovci s nama od samog početka, prvog festivala 2004. godine. Uoči 20. festivala Kre Mure i Drove, poslušajte razgovor koji zasigurno nijednog ljubitelja i čuvara naše glazbene baštine ne može ostaviti ravnodušnim:

Čitajte više ususret jubilarnom festivalu Kre Mure i Drove – u petak, 2. lipnja u Prelogu (Dom kulture grada Preloga, Trg slobode)

>>> Retrospektiva dva desetljeća: Odabrane pjesme za 20. festival Kre Mure i Drove

>>> FOTO: Prije 20 godina započeli smo tradiciju festivala Kre Mure i Drove – pogledajte fotografije s prve glazbene večeri

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.