STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

U neobičnim uvjetima nastavljena tradicija jedinstvenog festivala Kre Mure i Drove

Grličice mile, klinčeki črleni, iza nas je 17. festival Kre Mure i Drove!

TS Frikovi

Grličice mile, klinčeki črleni, iza nas je 17. festival Kre Mure i Drove, makar smo se ne zišli skupa kak sako leto, srca su nam bila jedno! 


U srcu ljeta i jednim potpuno drugačijim uvjetima, minulog petka na Trgu slobode u Prelogu održali smo našu jedinstvenu glazbenu večer festivala Kre Mure i Drove. Odabirom stručnog žirija, donijela je 16 novih, autorskih pjesama na kajkavskom dijalektu, a uživo su ih premijerno izveli Emina Božić, Ivana Tkalec, Marija Vidović, Dora Vuraić, Natalija Zrinski, Božidar Brajković, Juraj Galina, Josip Sanjković-Mitrica, Martin Srpak, Rajko Suhodolčan, Fortuna, Faringoši, TS Odabrani, TS Frikovi i ŽVS Sveti Marko.

Kako je u uvodu najavio i naš voditeljski par, Mirjana Švenda i Željko Sokač, ružice i slavuji našega kraja zapopevali su nam o ljepoti i teškoči, ljubavi i milini, materi i dedeku, drogi i jolu, življenju i trpljenju.

Dušu su nam spunili, zoto, fola im sima!

Ali, folu zaslužuje glavni i odgovorni, direktor našeg radija Studio M, Željko Švenda, šteri je ovo leto rekel: “Festival bode, ljudima je treba nekaj za dušu dati!”

I tako smo, uz odobrenje Stožera civilne zašite RH i suglasnost Županijskog stožera, odlučili održati ga na najsigurniji način – dovesti ga u domove njegove vjerne publike, uz prijenos uživo na našim društvenim kanalima i u programu televizije, a sve to je besprijekorno odradila ekipa tvrtke IVAMOD iz Velike Gorice. 

U duhu ovog vremena i bojama korone pozornicu su cvijećem okitili djelatnici Cvjetnog ateliera i trgovine Magnoila iz Domašinca.

Pod vedrim nebom ispred pozornice u ograničenom broju okupili su se organizator, sponzori, koji su omogućili održavanje večeri, i izvođači, a kako bi pljesak publike ispred malih ekrana barem djelomično dočarali izvođačima, kojima je on i najveća nagrada!

PUNIH SRCA, ČEKAMO PUNOLJETNOST!

S ponosom i dalje čuvamo našu tradiciju i drogu rečicu, sedamnaestu godinu za redom obogatili smo glazbenu škrinjicu, ne samo festivala Kre Mure i Drove, već i kajkavske popevke. Kleto, slavimo punoljetnost, a nadamo se, si skupa!

 

 

Snimku 17. festivala Kre Mure i Drove gledajte na našem YouTube kanalu:

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More