Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

U nedjelju počinje cijepljenje: Prvi će se cijepiti djelatnici bolnice i štićenici Doma za starije i nemoćne Čakovec

Jutros u 6 sati u Hrvatsku je stiglo prvih 9750 doza Pfizer/BioNTechova cjepiva protiv koronavirusa. Cjepivo se mora skladištiti na temperaturi od -70 stupnjeva, a sutra, 27. prosinca, će iz HZJZ-a krenuti u distribuciju po županijama. U nedjelju ujutro prva osoba u Hrvatskoj primit će cjepivo.

U Međimurje u nedjelju stiže prvih 410 doza cjepiva, nešto manje nego je prvotno najavljeno. Istog dana u poslijepodnevnim satima počet će cijepljenje prvih korisnika zdravstvenih djelatnika u Županijskoj bolnici Čakovec i u Domu za starije i nemoćne u Čakovcu. Cijepljenje će biti nastavljeno u ponedjeljak u većim domovima prema odabiru i rasporedu koji je odredio Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije.

Županijski stožer priopćio je da bi nova doa cjepiva u Međimurje trebala stići početkom siječnja. Tada će se cijepiti ostali korisnici domova za starije i nemoćne osobe, njihovi djelatnici, ostali zdravstveni djelatnici. Cijepljenje će se odvijati u suradnji timova Epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, „domskih“ liječnika i sestara te COVID mobilnog tima Doma zdravlja Čakovec.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata evidentirano je devet novih slučajeva zaraze virusom COVID-19. Preminule su dvije muške osobe u dobi od 76 i 78 godina s pridruženim kroničnim bolestima. Oporavilo ih se 106 pa su trenutno 853 aktivno oboljele osobe.

Županijske bolnice Čakovec hospitalizirana su 123 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19, od toga je njih šest proteklog dana. U tercijarnom respiratornom centru smješteno je 8 pacijenata, u palijativnom Covid centru smješteno je 14 pacijenata. Na respiratoru se nalazi 12 pacijenata. Koronavirusom su zaražena tri liječnika i 25 medicinskih sestara. U samoizolaciji su tri liječnika i jedna medicinska sestra.

U Varaždinskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze, no brisevi se uzimali samo za potrebe bolničkog sustava, priopćio je tamošnji Stožer civilne zaštite. Obrađena su 24 uzorka.

S kućnog liječenja otpuštene su 133 osobe, a aktivnih slučajeva je 659. Preminulo je 5 osoba pozitivnih na COVID-19.

Broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika smanjio se na 360, a 14-dnevna incidencija je pala ispod 1000, odnosno na razinu koja je posljednji put evidentirana 3. studenog.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 246 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih 12 na respiratoru.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije zabilježeno je 13295 osoba pozitivnih na COVID-19.

Trend Varaždinska županija, 26.12.2020.
Trend Varaždinska županija, 26.12.2020.

U Hrvatskoj je proteklog dana 350 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19, a testirana je 1651 osoba. Preminulo ih je 65 osoba, a 2522 su se oporavile.

Trenutno je 11 644 aktivno oboljelih. Među njima su 2.664 pacijenta na bolničkom liječenju, od kojih 271 na respiratoru. U samoizolaciji ih je 39 786. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 204.312 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 3613 preminulo, a 189 055 se oporavilo. Do danas je ukupno testirano 990.665 osoba.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.