Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

U Muzeju Croata insulanus razgledajte izložbu Mateje Rusak “Moja Rijeka”

U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga otvorena je izložba akademske umjetnice Mateje Rusak pod nazivom “Moja Rijeka”.

Varaždinka Mateja Rusak završila je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci 2013. nakon koje se vratila u svoj Varaždin i zaposlila u Srednjoj strukovnoj školi kao nastavnica likovne umjetnosti i dizajna. U vrijeme studija zavoljela je Rijeku, što dokazuje i ova izložba, jer je upravo ona asocijacija na Rijeku kao grad, a sama djela prikazuju njegove znamenitosti, poručila je Mateja.

“Ciklus radova “Moja Rijeka” nastao je kroz 2023. i 2024. godinu, ovo je ujedno i obljetnica od kako sam 2013. završila akademiju. U vrijeme studiranja zaljubila sam se u grad, odgovarao mi je temperament ljudi, karakter i općenito život u Rijeci.”

U izradi grafika koristila je papire koji su joj ostali od prijašnjih radova.

“Koristila sam papire kojima sam radeći grafike otiskivala i skidala prvi sloj boje, sve sam sačuvala i s tim starim papirima gradila sam nove kompozicije i radove koje predstavljam danas.”

U Muzeju, ističe ravnateljica Iva Kožnjak, pripremaju se za aktivno ljeto.

“Uskoro krećemo s likovnim radionicama za najmlađe, već su krenule prijave, ograničen je broj polaznika pa se nužno prijaviti na njih. Radionice kreću 24. lipnja i trajat će cijelo ljeto, raznolike su i ima za svakog po nešto.”

Izložbu Mateje Rusak “Moja Rijeka” možete razgledati u Muzeju Croata insulanus do 5. srpnja.

Foto: Filip Švenda / Studio M (Uvjeti korištenja multimedije)

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.