Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

U Međimurskoj županiji 198 novopozitivnih, u Varaždinskoj rekordnih 429

ilustacija_covid_19

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije proteklog dana obradio je 369 uzoraka od čega je 198 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19. Antigenskim testovima evidentirana je jedna pozitivna osoba, a njih pet na temelju kliničke slike, bez testiranja.

Proteklog dana oporavilo se 120 osoba pa je trenutno 1567 aktivno oboljelih.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 102 pacijenta, od kojih osam proteklog dana, a 10 ih je na respiratoru. Popunjenost kapaciteta je 78 posto. U zdravstvenom sustavu pozitivno je sedam liječnika, 11 medicinskih sestara i dvabolničara. U samoizolaciji su tri liječnika i 19 medicinskih sestara.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda uzeto 23120 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama.

U  Varaždinskoj županiji 429 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je rekordnih 963 uzoraka. Preminule su tri osobe, a s kućnog liječenja otpuštena je 291. Trenutno su 2642 aktivna slučaja.

Varaždinska županija ovime u posljednjih tjedan dana broji 2095 novih slučajeva, a broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je dostigla vrijednosti 1240.

Udio pozitivnih na COVID-19, među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata, jučer je iznosio 54%, dok je udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 45%.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 223 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 62 na odjelu infektologije, a 14 na ostalim odjelima u Varaždinu, 20 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od kojih je 19 na respiratoru, 75 ih je u Klenovniku i 52 u Novom Marofu.

Preminule su 3 osobe pozitivne na COVID-19, što nažalost broj preminulih tijekom ovog mjeseca povećava na 89. Ukupno su do sada od početka ožujka evidentirane 92 preminule osobe pozitivne na COVID-19.

Ovime je od početka epidemije na području Varaždinske županije broj zaraženih dostigao brojku 8443.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.