Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

U Međimurju proteklog dana 48 novih slučajeva zaraze

ilustacija_covid_koronavirus

U Međimurju je proteklog dana evidentirano ukupno 48 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije PCR-om je testirano 106 uzoraka, od čega je 19 pozitivnih. Brzim antigenskim testiranjem potvrđeno je 17 pozitivnih, a 12 je prijavljeno iz drugih županija.

Oporavilo se 105 osoba pa je sada 335 oboljeljih. U Županijskoj bolnici Čakovec na liječenju je 30 pacijenata. Proteklog dana pet je hospitalizirano, a devet otpušteno, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih.

Do danas je u Zavodu za javno zdravstvo uzeto 117.546 uzoraka.

Cijepljenje se radnim danima odvija u Zavodu za javno zdravstvo od 12 do 14 sati  te  u trijaži Županijske bolnice Čakovec od 14 do 17 sati. BAT testiranje se više ne provodi u bolnici, već u covid ambulantama na parkiralištu iz bolnice, a prema dogovoru u Zavodu za hitnu medicinu.

Prema mjestu prebivališta u periodu od 28. veljače do 6. ožujka, 152 je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 15 na području grada Mursko Središće, 21 na području grada Preloga, 4 na području općine Belica, 9 na području općine Dekanovec, 4 na području općine Domašinec, 4 na području općine Donja Dubrava, 32 općine Donji Kraljevec, 2 općine Donji Vidovec, 14 općine Goričan, 3 općine Gornji Mihaljevec, 20 općine Kotoriba, 16 općine Mala Subotica, 55 općine Nedelišće, 6 općine Orehovica, 20 općine Podturen, 11 općine Pribislavec, 12 općine Selnica, 14 općine Strahoninec, 11 općine Sveta Marija, 28 općine Sveti Juraj na Bregu, 10 općine Sveti Martin na Muri, 3 općine Šenkovec, 7 općine Štrigova i 11 općine Vratišinec.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.