STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Počele predbilježbe za cijepljenje u drugoj fazi, evo što morate znati

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije
U Međimurskoj županiji počele su predbilježbe za građane koji se u drugoj fazi žele cijepiti protiv virusa COVID-19. To su stariji od 65 godina i sve osobe s kroničnim bolestima. Za predbilježbe je namijenjen broj telefona: 372-350.

Cijepljenje je dobrovoljno i besplatno. No, narudžbe za cijepljenje neće krenuti prije nego što završi prva faza, a što se očekuje do sredine veljače, rečeno je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Međimurske županije.

Nakon što se prikupe podaci o broju zainteresiranih, cijepljenje će se provoditi na punktovima u Domu kulture grada Prelogu, sportskoj dvorani Graditeljske škole u Čakovcu, dvorani MESAP u Nedelišću i sportskoj dvorani u Murskom Središću.

„Lijek za ovu bolest ne postoji, ali postoji cjepivo koje štiti od infekcije i donosi nam prednosti pred virusom COVID-19, posebice u vrijeme kada se pojavljuju mutirani sojevi virusa s mogućnošću lakšeg širenja.“ – rekla je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo dr. Marina Payer Pal.

Kod javljanja u call centar prijavitelj će uz ime, prezime i datum rođenja trebati operateru ostaviti i OIB, povijest eventualnih alergijskih sklonosti ili manifestacija, kada je ili je li preboljela COVID-19 te ime liječnika.

Građani će telefonski biti obaviješteni o datumu i vremenu te punktu na kojem će primiti cjepivo. Iznimno cijepljenje će se obavljati u ordinacijama opće prakse, a za one koji su u potpunoj nemogućnosti dolaska, na teren će izlaziti liječnički timovi, kazao je ravnatelj Doma zdravlja Čakovec dr.Branko Vrčić.

Svi koji su ve već pribilježili za cijepljenje kod svojih liječnika opće prakse, ne trebaju se ponovno prijavljivati.

Ovog tjedna počinje docjepljivanje građana prve faze kao i cijepljenje u domovima za starije i nemoćne, u kojima zbog proboja koronavirusa, korisnici još nisu primili prvo cjepivo. To bi trebalo završiti do 15. veljače, rekla je epidemiologinja dr. Višnja Smilović.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More