Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

U Međimurju novih 155 slučaja zaraze, umrle tri osobe

COVID-19

Foto: ilustracija / Pixabay

Novih 155 slučajeva zaraze virusom COVID-19 imamo u protekla 24 sata. Umrle su tri osobe, a 216 se oporavilo pa je trenutno 1487 oboljelih, objavio je Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

Umrle su tri muške osobe stare 65, 77 i 89 godina.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije proteklog dana obrađeno je 347 uzoraka, od kojih su 143 pozitivna, što je 41,2%. Iz drugih županija prijavljeno je 12 pozitivnih slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U Županijskoj bolnici Čakovec na liječenju je 109 pacijenata. U protekla 24 sata hospitalizirano je 10 osoba, 11 ih je otpušteno, a pet pacijenata je na respiratoru.

Sutra će masovno cijepljenje biti organizirano u Murskom Središću u školskoj sportskoj dvorani od 9 do 13:30 sati. Cijepiti se bez najave mogu svi građani 1., 2., i 3. dozom, a dostupna su sva cjepiva.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije apelirao je na ustanove socijalne skrbi da u suradnji s izabranim liječnikom provedu docjepljivanje 3. dozom svojih korisnika i djelatnika te da intenzivnije prate obolijevanje unutar ustanove, bez obzira na cijepni status i  obvezna testiranja.

Također je apelirao na sve poslodavce, koji prema ranijim odlukama trebaju imati  imenovanog covid koordinatora, na obvezu provedbe svih epidemioloških mjera (obaveza nošenja maski, distanca, higijena, prozračivanje prostorija, dezinfekcija, posebice u garderobama, sanitarnim čvorovima i kantinama), organizaciju rada tako da se rad organizira u više smjena, rad od kuće, odnosno u skladu s epidemiološkom situacijom. U onim školama u kojima se bilježi veće grupiranje oboljele djece i/ili nastavnog osoblja, prijedlog je da se organizira rad po modelu C, odnosno online.

U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 387 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirano 788 osoba. Preminule su dvije osobe. Oporavile su  se 253 osobe i broj aktivnih slučajeva je 1804. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju su  234 osobe, od kojih su 23 na respiratoru.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.