Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

U Međimurju jedna osoba kažnjena zbog kršenja samoizolacije

Ivan Sokač, načelnik Policijske uprave međimurske

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović jutros je na konfernciji za medije rekao je da će na Vladi danas biti usvojena izmjena Zakona o sustavu civilne zaštite po kojem će Nacionalni stožer dobiti veće ovlasti.

>> U Hrvatskoj 65 zaraženih, prvi slučaj u Krapinsko-zagorskoj županiji

Kazao je da će danas biti zatvoreno 27 graničnih prijelaza sa Slovenijom, a koji će to prijelazi biti još nije poznato, kažu nam u Policijskoj upravi međimurskoj.

Mađarska zatvorila granicu za strane državljane!

U ponoć je svoje granice za strane državljane zatvorila Mađarska, dok se teretni promet odvija redovnim putem, pa tako i na nama najbližem GP Goričan – Letenye.

 

DSC4456 cw
GP Goričan

U Hrvatskoj je do ovog trenutka testirano 1014 uzoraka i 29 uzoraka je na testiranju. Pod zdravstveni nadzor stavljeno je 9 598 osoba iz područja zahvaćenih epidemijom novim koronavirusom. U Hrvatskoj u karantenu su smještene 63 osobe,  24 strana državljana i  39 hrvatskih.

Jučer je na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske policije načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač kazao da je policija kaznila jednu osobu zbog ne držanja samoizolacije.

  • Djelatnici granične policije su u 24 sata zabilježili oko 400 osoba s mjerama samoizolacije. U kontaktu s građanima često dobivamo dojave o kršenjima mjera samoizolacije, utvrdili smo jedan prekršaj i u suradnji sa sanitarnim inspektorom, koji je u ovom slučaju ovlašteni tužitelj, utvrdili prekršaj i odredili kaznu. Još jedan slučaj trenutno imamo u obradi, kazao je jučer čelnik međimurske policije.

 

DSC4657
Ivan Sokač, načelnik Policijske uprave međimurske

Apeliramo da sve osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika COVID-19. Apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.