STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

U Međimurju dvoje novooboljelih, u Hrvatskoj danas 234

U protekla 24 sata preminulo je šest osoba

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da je u protekla 24 sata u Hrvatskoj 234 novozaraženih virusom COVID-19 šest osoba je preminulo pa je trenutno oboljelih 2100.


Među njima je 280 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 21 pacijent. U protekla 24 sata testirano je 6.137 osoba. Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 14.513 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 244 preminule, a 12169 se oporavilo.

Do danas su ukupno testirane 249.023 osobe, od toga 6.137 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 8.938 osoba.

 

koronavirus.hr (18.9.2020. u 10h)
koronavirus.hr (18.9.2020. u 10h)

 

 

U Međimurskoj županiji dvije su novopozitivne osobe, a trenutno je aktivno 20 oboljelih. Danas do 11 sati testirano je 158 osoba, 98 nalaza je negativno, 2 su pozitivna, a ostali su u obradi. Do sada je ukupno testirano 5540 osoba. Trenutno je aktivnih 20 pozitivnih na SARS-CoV-2 virus te je 101 osoba u samoizolaciji.

Međimurska županija uputila je inicijativu Nacionalnom stožeru civilne zaštite i Ministarstvu vanjskih i europskih poslova za pokretanjem postupka kojim bi nadležnima u Sloveniji i Austriji predložili uvođenje mjera za Hrvatsku na razini županija. Međimurska županija, od izbijanja korona krize, ima izuzetno povoljnu epidemiološku situaciju i kontinuirano najmanji broj osoba pozitivnih na COVID-19 virus u Republici Hrvatskoj.

Zbog velikog broja dnevnih i tjednih migracija, restriktivne mjere Slovenije i Austrije stvaraju brojne poteškoće, dodatne financijske izdatke, a postoji mogućnost i ostanka bez posla, Stožer CZ Međimurske županije smatra kako bi bilo svrhovito i epidemiološki opravdano, selektivno uvođenje mjera za Hrvatsku, odnosno pojedine županije kao što je to učinila Savezna Republika Njemačka u kolovozu ove godine.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentiran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o još jednom sudioniku svadbene svečanosti održane u Varaždinu 5. rujna s koje je do sada potvrđeno ukupno 18 zatraženih.

Jedna osoba se oporavila pa je aktivno oboljelih i dalje 28, od kojih je deset na bolničkom liječenju, a među njima je jedan strani državljanin. Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji registrirana su 194 slučaja zaraze, a dodatnih 16 slučajeva nam se pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta, priopćio je Stožer civilne zaštite Varaždinske županije.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je das u potvrđena tri nova slučaja zaraze, a riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi s koprivničkog i križevačkog područja. Proteklog dana četiri su se oporavile pa j broj trenutno aktivnih slučajeva 24, od koji su dva pacijenta na bolničkom liječenju. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 197 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji trenutno se nalazi 85 osoba.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.