STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

U Međimurju cijepljeno 52,48 posto odraslog stanovništva

Proteklog dana testirano 236 osoba, nema pozitivnih

Cijepljenje protiv COVID-19, Foto: Ilustracija
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata nema pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji. Brzim antigenskim testovima testirano je 236 osoba.

Oporavile su se dvije osobe pa je trenutno 10 aktivno oboljelih. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su četiri pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. Nije bilo hospitaliziranih, kao ni otpuštenih.

Do danas je u Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.819 uzoraka.

Tijekom vikenda održano je 39. masovno cijepljenje građana. U subotu je cijepljeno 628 osoba od čega 87 prvom dozom. Kroz tjedan je cijepljeno ukupno 2612 osoba, od čega njih 970 prvom dozom. S barem jednom dozom sada je cijepljeno 68.78 osoba, što iznoso 41,88 posto ukupnog stanovništa, odnosno 52,48 posto odraslog stanovništva.

I dalje se pozivaju svi koji se žele cijepiti da to mogu učiniti bez prethodne najave svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u prostorima Županijske bolnice Čakovec.

U Varaždinskoj županiji jučer je testirano 150 osoba, a od kojih je jedna pozitivna na koronavirus. Od posljedica koronavirusa preminula je jedna osoba, a jedna se oporavila. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno je jedan pacijent.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.