Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

U Međimurju 126 novih slučajeva zaraze, na respiratoru ukupno 14 pacijenata

Županijska bolnica Čakovec (studeni, 2020) Foto: Željka Švenda

Županijska bolnica Čakovec, Foto: Studio M

U Međimurskoj županiji proteklog dana 126 je novih slučajeva zaraze virusom COVID-19.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju PCR metodom testirano je 313 osoba od čega je 113 pozitivnih. Oporavilo se 195 osoba pa je trenutno 1399 aktivno oboljelih. Testiranjima brzim antigenskim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 10 pozitivnih slučajeva. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike dijagnosticirali virus kod tri osobe.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitaliziran 151 pacijent, njih osam proteklog dana, dok ih je 10 otpušteno. U tercijarnom respiratornom centru smješteno je 15 pacijenata, a u palijativnom Covid centru sedam. Na respiratoru je 14  pacijenata.

Koronavirusom je zaraženo 16 liječnika i 40 medicinskih sestara. U samoizolaciji su tri liječnika i 11 medicinskih sestara.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 29486 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama. Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno bilježimo 9065 osoba pozitivnih na COVID 19, a ukupno se oporavilo 7518 osoba.

>> Zabrana putovanja među županijama: Uvedene propusnice, nove mjere na snazi do 8. siječnja

>> Županijski stožer otvorio e-mail adresu za izdavanje propusnica

U Varaždinskoj županiji 174 su nova slučaja zaraze, a broj novo zaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika ovime se smanjio na 728. S kućnog liječenja otpuštena je 318 osoba, a aktivnih slučajeva je 1593. Preminule su četiri osobe pozitivne na COVID-19.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 269 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 127 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 22 je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 71 ih je u Klenovniku i 49 u Novom Marofu.

Varaždinska županija u posljednjih tjedan dana broji 1213 novih slučajeva. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 535 uzoraka. Udio pozitivnih na COVID-19, među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata iznosio je 49%, a udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 38%.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije zabilježeno je 12617 osoba pozitivnih na COVID-19, od kojih su 203 osobe preminule.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.